Dupa o lupta incrancenata in sezonul recent incheiat al Diviziei A 1 si al Cupei Romaniei, echipele feminine de volei CSU Metal Galati si Dinamo au aflat ca se vor confrunta pe viata si moarte si in cupele europene, detinatoarea eventului intern urma
Dupa o lupta incrancenata in sezonul recent incheiat al Diviziei A 1 si al Cupei Romaniei, echipele feminine de volei CSU Metal Galati si Dinamo au aflat ca se vor confrunta pe viata si moarte si in cupele europene, detinatoarea eventului intern urmand sa dea ochi cu rivala pregatita de Costinel Stan in primul tur al Cupei CEV. O tragere la sorti care dezavantajeaza clar cele doua formatii de top ale voleiului autohton, mai ales ca ambele echipe aveau sanse reale sa acceada in optimile de finala ale competitiei continentale daca nu s-ar fi ciocnit din primul tur.
Totusi, am putea privi si cu alti ochi aceasta confruntare, Romania avand astfel asigurat un loc in turul superior al Cupei CEV, faza unde va aparea ca adversara invingatoarea dublei dintre puternica echipa iberica Universidad Burgos si galonatul team polonez Aluprof Bielsko-Biala. Din fericire, sortii au fost mai blanzi in intrecerea masculina, Dinamo si Tomis Constanta urmand sa intalneasca in finalul lunii octombrie echipa ceha Dukla Lieberec, respectiv gruparea finlandeza Pojat Rovanemi. In Challenge Cup, noua denumire a celui mai modest trofeu european, Stiinta Bacau va primi in turul secund replica teamului cipriot Anorthosis Famagusta, Unic Piatra Neamt se va lupta in aceeasi faza cu croatele de la OK Siebenik, Steaua este obligata sa treaca de furcile caudine ale primului tur intr-o dubla cu cehii de la JKP Brno, in vreme ce VCM Piatra Neamt a prins biletul pentru turul secund, unde va da piept cu gruparea slovena Salomit Anhovo Kanal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.