Real Madrid era ieri dupa -amiaza foarte aproape sa obtina transferul romanului Cristian Chivu, aflat in ultimul an de contract cu AS Roma. Ca si mutat la Inter, capitanul "tricolorilor" parea ieri sa fie deturnat de cea mai titrata echipa din lum
Real Madrid era ieri dupa -amiaza foarte aproape sa obtina transferul romanului Cristian Chivu, aflat in ultimul an de contract cu AS Roma. Ca si mutat la Inter, capitanul "tricolorilor" parea ieri sa fie deturnat de cea mai titrata echipa din lume. Real Madrid a intrat tarziu in cursa pentru aducerea romanului si parca mai mult din dorinta de a se bate cu Barcelona, insa de ieri se afla in pole position. Pentru ca a facut cea mai mare oferta de transfer, 18 milioane de euro, plus un salariu acceptat imediat de fotbalist, cinci milioane de euro anual la un contract pe cinci ani. Negocierile erau in toi ieri dupa - amiaza la Roma, iar Massimo Moratti, patronul lui Inter, echipa care parea saptamana trecuta ca l-a acontat pe Chivu pentru 14 milioane, a anuntat ca nu va plusa.
Daniele Prade, directorul sportiv al Romei, cel care a negociat atat cu Inter, cat si cu Barcelona si Real, s-a intalnit ieri in capitala Italiei cu Predrag Mijatovic, omologul sau de la Madrid, anuntand oferta spaniolilor: "Real ne ofera 18 milioane de euro, iar lui Chivu ii va plati un salariu anual de cinci milioane de euro si un contract pe cinci sezoane. Daca aceasta oferta va fi oficializata, Roma va fi bucuroasa sa-l cedeze pe Chivu la Real Madrid". De partea cealalta, Mijatovic a fost extrem de diplomat.
"Cristian este un jucator valoros, de care se intereseaza multe echipe, vom vedea cum se va termina, deocamdata nu am facut nici o oferta", a spus in Italia fostul atacant. Cotidianul "Marca" anuntase ieri dimineata ca jucatorul si-a dat acordul pentru trecerea la campioana Spaniei si ca mai este de discutat suma de transfer.
Inter se retrage
Totusi, atat presa italiana, cat si cea spaniola sustin ca un cuvant extrem de important il are si impresarul Ioan Becali, cel care ar primi un comision superior de la Inter, in baza excelentelor relatii pe care le are cu Massimo Moratti, patronul milanezilor. De altfel, acesta din urma a parut ieri extrem de deranjat de negocierile dintre Roma si Real Madrid, replicand sec unui ziarist de la "calciomercato": "Pentru Chivu, Inter nu va participa la o licitatie. La revedere!".
In ecuatia transferului lui Chivu la Real Madrid ar putea intra si brazilianul Cicinho, care ar merge la Roma, dar in discutie au mai intrat si numele lui Cassano sau campionul mondial Cannavaro! Totusi, Ramon Calderon, presedintele Realului, a respins varianta schimbului de jucatori. "Transferul lui Chivu este pe drumul cel bun. Stiu ca Mijatovic este la Roma, dar nimic mai mult, iar acolo a discutat doar despre o suma de bani, nu despre jucatori care sa mearga la schimb cu Chivu", a spus Calderon. Acesta a gasit si cateva cuvinte de lauda pentru fotbalistul roman: "Chivu e un fundas care imi place, joaca bine si pe stanga, si pe dreapta, este un jucator complet. Pentru ca sa-l transferam noi, insa, trebuie si ca Roma sa fie de acord sa-l vanda".
Presa italiana mai sustine ca romanii ar fi extrem de incantati ca fundasul roman sa aleaga Realul, pentru ca, in primul rand, ar incasa exact suma pe care au achitat-o catre Ajax acum patru ani, ceea ce nu e o afacere deloc rea, plus ca ar evita sa intareasca o rivala din Serie A, fapt care ar aduce si nemultumirea suporterilor. "Gazzetta dello Sport" anunta ieri dupa-amiaza, in editia sa online, ca era de asteptat ca pana aseara tranzactia sa se faca si sa fie confirmata oficial.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.