"Pentru prima data dupa aproape trei decenii, FIBA a fost de acord sa reintroduca turneele preolimpice. Romania a participat la ultimul turneu de acest gen in 1980, cand a ratat de putin calificarea la JO de la Moscova. Astfel, pentru a ajunge in tur
"Pentru prima data dupa aproape trei decenii, FIBA a fost de acord sa reintroduca turneele preolimpice. Romania a participat la ultimul turneu de acest gen in 1980, cand a ratat de putin calificarea la JO de la Moscova. Astfel, pentru a ajunge in turneul preolimpic, nationala feminina trebuie sa ocupe unul din primele cinci locuri la Campionatul European din septembrie", a spus Tocala, adaugand ca este o veste extraordinara pentru baschetul feminin autohton, care ar putea participa, in premiera, la un turneu final olimpic. "Pana acum, sistemul de calificare la JO era cu totul altul, dar acum avem si noi o sansa mare sa ajungem la JO pentru prima data in istorie. De aceea, toata strategia de pregatire a nationalei, dar si obiectivul se vor schimba, pentru o perioada de doi ani, nu doar pentru Europenele din septembrie", a concluzionat presedintele FRB, mentionand ca obiectivul senioarelor la Euro 2007 este clasarea pe una din primele cinci pozitii, performanta care va atrage si un "dream-bonus". Din pacate, insa, FR Baschet se confrunta cu o situatie fara precedent, bugetul pentru actiunile reprezentativei de senioare fiind zero, in urma faptului ca mult asteptata rectificare bugetara a fost negativa pentru sport! "Exceptand indemnizatiile si primele, echipa ar avea nevoie de un buget de aproximativ 450.000 RON, pentru a avea parte de o pregatire pe masura obiectivului de calificare la turneul preolimpic si apoi la Beijing. Vom face tot posibilul sa obtinem aceste fonduri. In plus, daca ne vom califica la turneul preolimpic, vom demara discutii si cu COSR, pentru a introduce si nationala feminina de baschet in programul POL Romania", a mai spus Tocala. In alta ordine de idei, FR Baschet se afla in tratative avansate cu doi antrenori din Franta si Italia pentru preluarea postului de selectioner al reprezentativei feminine, una din conditii fiind si asumarea obiectivului de calificare la turneul preolimpic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.