Real Madrid il ofera pe capitanul Italiei clubului AS Roma, in schimbul romanului, pentru care mai liciteaza Inter Milano si Barcelona.

Cind Barcelona si Inter Milano se bat pentru trofeul Chivu, Real Madrid ar putea sa cistige autograful romanului pe un contract cu „galacticii". Presa spaniola dadea ieri ca iminent transferul capitanului nationalei lui Piturca la campioana Spaniei, in timp ce italienii de la „Gazzetta dello Sport" avertizau ca exista deja o intelegere intre fratii Becali si campioana din Serie A. Mai mult, "Corriere della Sera" afirma categoric: „Chivu este al lui Inter", care „a cistigat disputa" cu Barcelona si Real Madrid. Potrivit "Corriere della Sport", Inter ar plati pentru internationalul roman suma de 14 milioane de euro plus jucatorul Victor Obinna.

Situatia s-a modificat radical insa dupa ce, cu o seara inainte, directorul sportiv al madrilenilor, Predrag Mijatovici, a discutat, timp de trei ore, intr-un hotel din centrul Romei, cu Ernesto Bronzetti, intermediarul clubului italian pentru fotbalul din Spania. Omologul lui Mijatovici de la AS Roma, Daniele Prade, a declarat marti ca Real Madrid ofera 18 milioane de euro pentru achizitionarea fundasului Cristian Chivu. „Pentru Chivu, Inter nu va participa la o licitatie. La revedere!", a fost reactia prompta a lui Moratti, deranjat si de faptul ca oficialii de la AS Roma au precizat ca nu vor sa intareasca adeversarele din Serie A. Cotidienele „AS" si „Marca" au deschis editiile electronice cu aceasta informatie considerata certa, diferente mici existind doar in ceea ce priveste suma de transfer. „AS" scrie ca Mijatovici a facut o prima oferta de 16 milioane de euro, dar apoi a plusat cu inca un milion si a anuntat disponibilitatea Realului de a-l ceda la Roma pe brazilianul Cicinho.

„Chivu a spus „da" pentru Real Madrid", a titrat „Marca", Real Madrid fiind dispusa, conform acestei surse, sa plateasca Romei 15 milioane de euro plus un jucator dintre Cassano, Cicinho si chiar Cannavaro. Conform ambelor cotidiene, tranzactia urma sa se incheie ieri-noapte, anuntul oficial fiind asteptat abia dupa numirea antrenorului Bernd Schuster pe postul lasat vacant de Fabio Capello la Real Madrid. Germanul nu poate semna pina ce Getafe nu primeste compensatii de 400.000 de euro. Interesul pentru Chivu a fost confirmat ieri inclusiv de presedintele clubului Real Madrid, Ramon Calderon, fratele de singe al lui Gigi Becali, confundat de „AS" cu impresarul Giovanni Becali. Salariul lui Chivu, indiferent de echipa aleasa, va fi de 4,5 milioane de euro, sfatul lui Dumitru Dragomir fiind „unde sint bani mai multi, acolo sa se duca". Impresarul lui Chivu, Victor Becali, a declarat ieri-seara ca romanul nu a semnat nimic cu Real sau cu alte cluburi, existind si alte oferte in afara celor vehiculate de presa.