Omul de afaceri mexican Carlos Slim a devenit cea mai bogata persoana din lume, cu o avere estimata la 67,8 miliarde de dolari, surclasandu-l pe liderul anterior al clasamentului, fondatorul Microsoft, Bill Gates, potrivit publicatiei financiare m
Omul de afaceri mexican Carlos Slim a devenit cea mai bogata persoana din lume, cu o avere estimata la 67,8 miliarde de dolari, surclasandu-l pe liderul anterior al clasamentului, fondatorul Microsoft, Bill Gates, potrivit publicatiei financiare mexicane Sentido Comun, citata de Reuters.
Cresterea de 27%, in perioada martie-iunie, a cotatiei actiunilor America Movil, cel mai mare operator sud-american de telefonie mobila, controlat de Slim, determina o diferenta de 8,6 miliarde de dolari intre averea mexicanului si valoarea activelor detinute de Bill Gates, a aratat, intr-un articol, Eduardo Garcia, fondatorul si redactorul sef al publicatiei online Sentido Comun. Averea lui Bill Gates se plaseaza la 59,2 miliarde de dolari, estimeaza Garcia.
Revista americana Forbes a relatat, in luna aprilie, ca Slim a urcat pe locul al doilea in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, depasindu-l pe omul de afaceri american Warren Buffett, care controleaza grupul de asigurari si investitii Berkshire Hathaway, dar se mentine in urma lui Bill Gates.
Revizuirea clasamentului Forbes a fost determinata de cresterea castigurilor companiei de holding Carso si a furnizorului de servicii de telefonie fixa Telmex, controlate de Slim, in vreme ce cotatia actiunilor Berkshire Hathaway a scazut, in aceeasi perioada. In urma cu trei luni, Sentido Comun a estimat deja ca valoarea activelor controlate de Carlos Slim depaseste usor averea lui Bill Gates, dar diferenta s-a accentuat intre timp, in favoarea omului de afaceri mexican, luand in calcul cotatiile actuale ale actiunilor, se arata in articol.
Garcia utilizeaza acceasi metoda de evaluare a activelor ca si Forbes, dar apreciaza ca avansul de 5,7% inregistrat in trimestrul al doilea de cotatia actiunilor Microsoft este mult inferior cresterilor rapide consemnate de companiile controlate de Slim. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.