Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Center Romania au semnat ieri contractul privind finantarea cu 80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale ale GTC si Aura Investment in Roma
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si compania de dezvoltare imobiliara Globe Trade Center Romania au semnat ieri contractul privind finantarea cu 80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale ale GTC si Aura Investment in Romania. Imprumutul este acordat companiei formate de GTC si Aura Investment, care va avea ca activitate achizitia, dezvoltarea si administrarea centrelor comerciale in orasele cu peste 100.000 de locuitori din Romania. "In orase medii din Romania, oamenii au din ce in ce mai multi bani de cheltuit. Am dezvoltat ideea de a intra in orase cu peste 100.000 de locuitori pe sectorul de dezvoltare de retail", a afirmat Yovav Carmi, director in cadrul GTC. Imprumutul are o maturitate de 12 ani si o perioada de gratie de doi ani. "Acest proiect este in conformitate cu strategia postaderare adoptata de BERD", a spus Hildegard Gacek, directorul pentru Romania al institutiei. Finantarea va consta intr-un credit de 35 milioane euro acordat direct de catre BERD si un imprumut de 45 milioane euro, sindicalizat integral catre Raiffeisen Zentral Bank Osterreich. GTC va dezvolta in parteneriat cu Aura Investment centre comerciale in principalele orase din Romania, in urmatorii trei - patru ani fiind programata deschiderea a 20 de unitati. Fiecare dintre aceste proiecte este detinut in proportii egale de cele doua firme.
Pentru primele trei centre comerciale din Buzau, Suceava si Piatra-Neamt, compania va investi in 2007 40 de milioane de euro. GTC va dezvolta un centru Galleria si in Bucuresti, pentru care sunt in curs de obtinere autorizatiile de constructie. Investitia pentru acest proiect este de peste 100 milioane euro.
La sfarsitul anului trecut, GTC a anuntat ca a achizitionat un teren de 33.000 metri patrati in Arad, unde va construi un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 25.000 metri patrati, care va fi dezvoltat, de asemenea, in parteneriat cu firma Aura Investments. GTC, controlata de grupul israelian Kardan, este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.
Portofoliul GTC in Romania este de peste 500.000 metri patrati, concretizati in proiecte lansate, care vor fi executate in urmatorii doi ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.