Presedintele Traian Basescu a trimis ieri Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii Camerelor de Comert. Motivul indicat de presedinte in scrisoarea adresata forumului legislativ este ca eliberarea informatiilor in mod gratuit de la Registrul Com
Presedintele Traian Basescu a trimis ieri Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii Camerelor de Comert. Motivul indicat de presedinte in scrisoarea adresata forumului legislativ este ca eliberarea informatiilor in mod gratuit de la Registrul Comertului catre camerele de comert este excesiva, incalca alte legi si stabileste inechitati fata de alte categorii de persoane.   MOTIVE. Presedintele afirma in cererea de reexaminare ca art. 48 al Legii Camerelor de Comert vine in contradictie cu art. 4 alin 2 din Legea nr. 26/1990, privind Registrul Comertului, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede ca "Oficiul Registrului Comertului este obligat sa elibereze, pe cheltuiala persoanei care a facut cererea, copii certificate de pe inregistrarile efectuate in registru si de pe actele prezentate, precum si informatii despre datele inregistrate in Registrul Comertului si certificate constatatoare ca un anumit act sau fapt este ori nu este inregistrat", se arata in comunicatul de presa remis de Presedintie. In plus, Traian Basescu atrage atentia parlamentarilor ca Legea Camerelor de Comert in prevederile actuale eludeaza legea privind protectia datelor cu caracter personal, intrucat nu se prevede  in cazul utilizarii informatiilor primite de la Camerele de Comert solicitarea unui aviz de utilizare si de stocare a acestora de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal.  O noua modificare a Legii Camerelor de Comert a fost adoptata in luna mai de Camera Deputatilor, la initiativa PSD. Doar democratii si conservatorii s-au opus acestei legi. Deputatii au renuntat la amendamentul cel mai contestat, conform caruia patrimoniul Oficiului National al Registrului Comertului  (ONRC) sa treaca din administrarea Ministerului Justitiei catre camerele de comert judetene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.