Viorel Hrebenciuc (PSD) a negociat cu Bogdan Olteanu (PNL) si cu Atila Verestoy indepartarea PD de la guvernare, suspendarea presedintelui si punerea sub control a Parchetelor, a sustinut ieri presedintele Traian Basescu, la o emisiune la Realitatea
Viorel Hrebenciuc (PSD) a negociat cu Bogdan Olteanu (PNL) si cu Atila Verestoy indepartarea PD de la guvernare, suspendarea presedintelui si punerea sub control a Parchetelor, a sustinut ieri presedintele Traian Basescu, la o emisiune la Realitatea TV.
"Negocierile dintre Viorel Hrebenciuc si Bogdan Olteanu au avut ca tinte: indepartarea ministrilor Monica Macovei si Vasile Blaga, suspendarea presedintelui in timp ce la referendumul de destituire sa nu mai fie ministru Blaga ci un ministru coordonat de ei", a mai spus presedintele Basescu.
Basescu vrea Guvern si premier PD
Presedintele Traian Basescu si-a manifestat speranta ca, dupa viitoarele alegeri, va guverna cu un premier democrat fiind la putere doar cu formatiunea democrata. "Dupa alegerile viitoare, cu certitudine primul-ministru va fi de la PD. Daca as putea face un Guvern doar cu PD as face-o", si-a exprimat asteptarile Traian Basescu, in emisiunea de azi-noapte, de la Realitatea TV. "PD este maxim curatat, ceea ce nu inseamna ca este perfect", a insistat Basescu. Presedintele nu a pierdut insa prilejul de a-l ataca pe premierul Calin Popescu Tariceanu spunand ca primul ministru a preferat sa intre "in cardasie" cu Viorel Hrebenciuc (PSD), in loc sa accepte un angajament politic cu Cotrocenii. "Calin Popescu Tariceanu a preferat cardasia cu Viorel Hrebenciuc, cu Bogdan Olteanu si Attila Verestoy. Numai sa accepte un angajament politic nu a acceptat", a spus Basescu.
Basescu ataca din nou presa
Presedintele Traian Basescu a acuzat, ieri seara, in cadrul aceleiasi emisiuni, ziaristii: ca sunt avizi "de spectacol", de "subiecte pe care le "umfla", supunand ca poate oricand sa dea 10 nume de ziaristi care "ar muri de foame" daca nu ar exista politicieni. "Presa este mai avida de spectacol decat politicienii. De multe ori il provoaca si il umfla. Pot da oricand o lista de 10 ziaristi care, daca nu ar fi politicieni, ar muri de foame", a insistat presedintele Basescu. El a sustinut ca presa interpreteaza orice pozitie exprimata de presedinte si o rastalmaceste. "80% din presa face lucrul asta", a conchis Traian Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.