Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, si presedintele Traian Basescu au un nou motiv de galceava, mutand batalia politica (si) in plan familial. Si anume, relatia dintre fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, si Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD, despre care presa a relatat recent si care a fost confirmata de Viorel Hrebenciuc.

"Relatia aceasta a inceput in urma cu sase luni, dar nu a aflat presa pana acum. Ce sa-i faci, au fost in acelasi cerc de prieteni", a recunoscut Viorel Hrebenciuc pentru un cotidian central. Intrebat daca se opune acestei relatii si consecintelor ei, liderul deputatilor PSD a spus razand: "Nu, de ce sa ma opun? De altfel, am impresia ca nici baiatul meu nu se opune". Invitat marti seara la Realitatea TV, presedintele Traian Basescu a fost intrebat daca este dispus sa ii devina cuscru liderului deputatilor PSD. Seful statului a raspuns ca i-ar fi imposibil sa il aiba ruda pe Viorel Hrebenciuc. "Mi-ar fi imposibil sa-l am ruda, macar si prin alianta, pe acest Hrebenciuc, pentru care am un dispret profund fata de modul cum intelege viata", a raspuns Basescu. In replica, Viorel Hrebenciuc a refuzat sa comenteze afirmatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa. "Referitor la declaratiile domnului Traian Basescu de ieri, 03/07/2007, la un post de televiziune, doresc sa precizez ca, din respect pentru prietena fiului meu, refuz sa-i dau replica pe care o merita tatal ei", afirma Viorel Hrebenciuc intr-o declaratie de presa.

Sefului statului nu este la prima interventie in viata intima a fiicelor sale. Dupa terminarea facultatii, fiica cea mica, Elena, ar fi fost expediata la o bursa de studii in SUA, spun surse apropiate familiei prezidentiale, pentru a se pune capat tot unei relatii amoroase nepotrivite, presa speculand ca iubitul de atunci ar fi fost apropiat unui clan de spargatori de masini.

El a intervenit si in cazul fiicei sale cea mare, Ioana Basescu, reusind sa o desparta de iubitul ei, avocatul Alexandru Dinulescu, seful directiei juridice din Primaria Capitalei, sustin surse din anturajul celor doi. Ulterior, Ioana Basescu s-a casatorit cu Bodo, solistul trupei Pro Consul.

Potrivit informatiilor publicate in presa vremii, presedintele Basescu nu ar fi fost de acord cu relatia fiicei sale, mai ales ca Bodo mai fusese casatorit si avea si un copil. Ioana si Bodo au divortat in noiembrie anul trecut, dupa numai trei ani de casnicie.