Autoritatile britanice au dispus, ieri, evacuarea terminalului 4 al aeroportului Heathrow, ca urmare a depistarii unui pachet suspect. Orarul curselor nu a fost insa afectat de masurile impuse. Pirotehnistii britanici au efectuat doua detonari contro
Autoritatile britanice au dispus, ieri, evacuarea terminalului 4 al aeroportului Heathrow, ca urmare a depistarii unui pachet suspect. Orarul curselor nu a fost insa afectat de masurile impuse. Pirotehnistii britanici au efectuat doua detonari controlate, in apropierea statiei de metrou Hammersmith, din vestul Londrei, si la Glasgow. Intre timp, ancheta initiata de oficialii britanici in cazul celor doua atentate cu masini-capcana dejucate, vineri, la Londra si a atacului comis sambata asupra aeroportului international din Glasgow a ajuns in Australia, unde a fost arestat un al optulea suspect, in persoana unui medic de origine indiana. Barbatul, in varsta de 27 de ani, descris de cunoscutii sai drept un "cetatean model", a fost retinut de departamentul de contraterorism al Politiei pe aeroportul din Brisbane luni seara, in timp ce incerca sa paraseasca tara. Anterior, Politia britanica arestase alti trei medici: doi de origine iordaniana - sot si sotie - si un irakian. Potrivit cotidianului american International Herald Tribune, fratele mai mare al medicului iordanian retinut, Mohammed Asha, ar fi studiat in Romania. Familia acestuia nu crede insa in vinovatia sa, tatal lui Mohammed Asha intervenind, ieri, pe langa regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, pentru a solicita clarificarea situatiei fiului sau. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.