GTC Romania, parte a grupului polonez GTC Real Estate, a achizitionat in schimbul a 11,1 milioane de euro 67% dintr-un proiect rezidential dezvoltat in Romania de catre jucatorul israelian Gmul Investment Company. Conform editiei online a Haaretz, pr

GTC Romania, parte a grupului polonez GTC Real Estate, a achizitionat in schimbul a 11,1 milioane de euro 67% dintr-un proiect rezidential dezvoltat in Romania de catre jucatorul israelian Gmul Investment Company. Conform editiei online a Haaretz, prin aceasta tranzactie GTC cumpara, practic, 66.7% din actiunile companiei GML Pipera, reprezentanta autohtona a Gmul Investment. In paralel cu aceasta tranzactie, GTC Romania a semnat, de asemenea, un acord conform caruia va indeplini servicii de management pentru GML Pipera, in schimbul a 5% din profitul generat de proiect (neincluzand aici pretul terenului). Gmul Investment Company se asteapta ca in urma acestei tranzactii sa obtina un profit brut de 3 milioane de euro.
In Bucuresti, GML Pipera detine aproximativ 13,5 acri de teren, pe care l-a achizitionat cu 10 milioane de euro. Dupa cum arata planurile, in aceasta zona se va dezvolta un nou cartier rezidential, ce se va numi Pipera si care se va desfasura pe o suprafata de 130.000 mp construiti. In prezent, compania se afla in negocieri pentru obtinerea autorizatiilor de constructii. Conform furnizorului israelian de informatii Dun & Bradstreet Israel (D&B), Gmul Investment detine in tara noastra un proiect rezidential ce include 200 de apartamente, desfasurat pe o suprafata de 60.000 mp.

GTC: "Avem o mare pofta pentru afaceri si avem si fondurile necesare"

Achizitia de catre GTC Romania a partii majoritare din proiectul rezidential dezvoltat de GML Pipera vine dupa ce in urma cu 2 saptamani dezvoltatorul polonez a lansat proiectul rezidential Felicity Residentials, cu o investitie de 130 milioane de euro. Noua investitie se pliaza pe declaratia facuta cu aceasta ocazie de catre Shimon Galon, directorul companiei: "Avem o mare pofta pentru afaceri si avem si fondurile necesare". Prin Felicity Residentials, GTC Romania intentioneaza sa creeze o noua comunitate in nordul Bucurestiului, oferind spre locuire un numar de circa 1.200 de apartamente, in mai multe faze de constructie. Prima faza include 112 apartamente, in 8 cladiri structurate pe schema S+P+2E+M, ce vor fi livrate in primul trimestru 2009. Apartamentele vor fi de mai multe tipuri - cu 2, 3, 4 camere sau penthouse-uri -, in functie de care variaza si suprafetele unitatilor locative - intre 60 si peste 200 mp. La capitolul preturi, acestea variaza in functie de suprafata, pornind insa de la un standard de 1.370 euro/mp. In ceea ce priveste modalitatile de plata, Galon a precizat ca exista 2 variante de baza, care permit insa adaptarea la specificul fiecarui client: prima varianta consta in achitarea unui avans de 20% la semnarea contractului, apoi inca 10% in momentul livrarii constructiei, urmand ca restul sa fie achitat in rate lunare; cea de-a doua schema de plata presupune achitarea aceluiasi avans de 20%, restul sumei urmand sa fie achitata la livrare.

GTC va investi in retail, birouri si rezidential

In privinta investitiilor viitoare ale companiei, Galon a precizat ca un prim obiectiv consta in finalizarea, pana la sfarsitul anului, a trei centre comerciale Galleria in Buzau, Piatra Neamt si Suceava. In capitala, atentia GTC este indreptata atat spre definitivarea cladirii de birouri City Gate, cat si spre constructia unui centru comercial in nordul orasului, pe o suprafata de circa 150.000 mp. De asemenea, acesta a mentionat ca in atentia companiei intra si o serie de alte proiecte, fie ele de birouri sau rezidentiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.