Ba€™Estival. Ultima zi a primei editii i-a adus in fata spectatorilor prezenti pe Wu-Tang Clan, Alice Cooper si Marilyn Manson. Au fost si recitaluri sustinute de Chicks on Speed, Zdob si Zdub si OCS. La capitolul succ



Ba€™Estival. Ultima zi a primei editii i-a adus in fata spectatorilor prezenti pe Wu-Tang Clan, Alice Cooper si Marilyn Manson. Au fost si recitaluri sustinute de Chicks on Speed, Zdob si Zdub si OCS. La capitolul succese, organizatorii sustin ca, cu Ba€™estival, s-a demonstrat ca pot exista si in Romania festivaluri de talie europeana. 9:48 - AGLOMERATIEFOCSANI. O tanara de 13 ani dintr-o comuna vranceana a decedat dupa ce a traversat neasigurandu-se Drumului European E 85.
LITORAL AGLOMERAT. Numarul total al turistilor aflati pe litoralul romanesc a fost de peste 45.000. Cei mai multi turisti erau in Mamaia.


9:53 - SCUMPIRE
TIMIS. Peste trei hectare de grau si doua hectare de padure situate pe raza comunei Beregsau Mare au fost distruse din cauza unui incendiu provocat de o tigara aruncata din tren. Sansele ca autorul sa fie identificat sunt minime.
TIGARI MAI SCUMPE. Pretul unui pachet de tigari s-a scumpit, in medie, cu 0,2-0,3 lei, in urma majorarii accizei. Acciza totala pentru tigarete va fi compusa din acciza specifica, de 20,89 euro/1.000 de tigarete, plus 27% aplicat la pretul maxim de vanzare cu amanuntul.


REPARATII - Strazi fara curent electric
Lucrarile de revizii sau reparatii efectuate de SC Electrica Sud vor determina astazi, intre orele 12:00 si 13:00, intreruperea curentului electric pe strazile Popa Nan, Cezar Bolliac, Eftimie Murgu, Pictor Lucian, Mantuleasa, Plantelor, Dimitrie Racovita, Alexandru Romano si Moise Nicoara - blocurile A3 si D3. Electricitatea va mai fi intrerupta astazi, intre orele 09:00 si 16:00, in localitatea Branesti, zona DN 3 si pe strazile I.C. Bratianu, Petre Ionel, N. Balcescu, Unirii si strazile adiacente.


RESTRICTII - Alte artere ale Capitalei inchise
Incepand de azi, circulatia in zona Stefan cel Mare si Iancu de Hunedoara va fi restrictionata timp de jumatate de an, iar Pasajul Obor va fi inchis partial traficului, din cauza lucrarilor de modernizare a strazii si inlocuire a liniei de tramvai. Astfel, pe Soseaua Stefan cel Mare si pe Bulevardul Iancu de Hunedoara traficul rutier general se va desfasura doar pe o singura banda de circulatie. De asemenea, circulatia tramvaielor pe aceste artere va fi inchisa pe durata lucrarilor.


CONSTANTA - Isi viola fiica de trei ani
Un barbat acuzat ca si-ar fi violat timp de trei ani fata in varsta de 15 ani si ca ar fi incercat sa intretina relatii intime cu cealalta fiica in varsta de 13 ani a fost arestat ieri de magistratii constanteni. Violurile repetate au iesit la iveala cand fata a fugit la o matusa, careia i-a spus ce s-a intamplat.


ESTIVAL - Noi scumpiri pe litoralul romanesc
Inceputul lunii iulie a adus o noua crestere de preturi pe litoralul romanesc. Locurile de cazare se vor scumpi cu pana la 20%. Pretul unei camere duble la un hotel de doua stele va fi cuprins astfel intre 130 si 150 de lei pentru o noapte, iar cel al unei camere la un hotel de trei stele va ajunge pana la 250 de lei pe noapte. Cei care doresc sa stea intr-un hotel de patru stele vor plati intre 290 si 320 de lei pe noapte pentru o camera dubla, iar la un hotel de cinci stele, inchirierea unei camere poate ajunge pana la 400 de lei pe noapte.


ILFOV - Patru morti si doi raniti in accident
Patru persoane au decedat si alte doua au fost ranite intr-un accident produs ieri intre localitatile Branesti si Fundulea, din judetul Ilfov. Din primele investigatii, cauza probabila a accidentului ar fi oboseala la volan. Potrivit martorilor, conducatorul autovehiculului ar fi atipit, a intrat pe contrasens, a incercat sa redreseze masina, insa a lovit copacul. Cei aflati in autoturism se intorceau de pe litoral. Cei trei raniti au fost de urgenta transportati la spital. Printre cei decedati se afla un copil cu varsta cuprinsa intre 12 si 13 ani.


DOLJ - Calcat de tractorul langa care dormea
Florin Ionut Enea, in varsta de 14 ani, din comuna doljeana Valea Stanciului, a murit sambata seara, dupa ce a fost calcat de un tractor la roata caruia s-a asezat pentru a se odihni, adapostindu-se de caldura. Baiatul plecase dis-de-dimineata impreuna cu tatal sau sa stranga rapita de pe camp. Valentin Popa, soferul vehiculului, nu l-a vazut pe baiat si a plecat calcandu-l cu roata dreapta din spate. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii din culpa. Politistii continua cercetarile in acest caz.


BUCURESTI - Jose Carreras, in Romania
Celebrul tenor Jose Carreras soseste azi la Bucuresti, insotit de nepotul sau David Gimenez, pentru a sustine marti, la Palatul Parlamentului, concertul din cadrul galei caritabile Charity Dinner. Carreras va fi cazat la Hotel Marriott in apartamentul prezidential. Artistul a cerut ca in timpul concertului spectatorii sa nu fumeze, sa nu manance, sa nu se ridice de pe scaun. Pretul pentru o masa la Charity Dinner este de circa 5.000 de euro, iar al unui bilet individual, 500 de euro, fondurile stranse fiind destinate copiilor bolnavi, batranilor din azile si oamenilor fara adapost.


ZIUA MAGISTRATULUI - Fosti procurori serbati la Parchet
Pentru prima data ieri, de Ziua Magistratului, au fost sarbatoriti si procurorii pensionari. Toti anchetatorii care si-au incheiat activitatea incepand cu 1 iulie 2006 au fost invitati la Parchet, unde, procurorul general, Laura Codruta Kovesi (foto), le-a multumit si le-a inmanat "instrumentul" cu care sa critice ori sa laude activitatea celor care au ramas in sistemul judiciar: o trusa de scris. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.