Atentate - Masina-capcana incendiata la aeroportul din Glasgow, in Scotia  Nivel maxim de alerta in Marea Britanie, ca urmare a atentatului de sambata de la Aeroportul International din Glasgow. Politia a facut o legatura clara intr
Atentate - Masina-capcana incendiata la aeroportul din Glasgow, in Scotia  Nivel maxim de alerta in Marea Britanie, ca urmare a atentatului de sambata de la Aeroportul International din Glasgow. Politia a facut o legatura clara intre acesta si incidentele de la Londra de vineri. Dupa atentatul de sambata de la principalul nod aerian al Scotiei, aeroportul din Glasgow si-a reluat ieri partial si cu mari intarzieri activitatea. Directorul diviziei antiteroriste de la Scotland Yard, Peter Clarke, s-a deplasat ieri in orasul scotian pentru a investiga detaliile atentatului orchestrat sambata, cand un Jeep Grand Cherokee a fost abandonat in flacari la intrarea terminalului aeroportului, avand la bord suspecti, dintre care unul avea asupra sa un "mecanism suspect". Acestia au fost ulterior arestati. Sistemul national de securitate al Regatului Unit a fost trecut pe cel mai ridicat grad de alerta: critic, ceea ce inseamna ca un atac este iminent.  COMPLOTUL. Surse din cadrul Politiei Metropolitane au facut o legatura clara intre cele doua atentate la care a asistat Marea Britanie: cele doua masini abandonate si gasite cu materiale explozibile de catre politie la Londra si atentatul de la aeroportul scotian, relateaza CNN. "Va pot confirma ca noi suntem de parere ca incidentul de la Aeroportul Glasgow are legatura cu evenimentele de la Londra. Exista similaritati evidente si putem confirma ca acest incident este tratat ca un incident terorist", a declarat, intr-o conferinta de presa, Willie Rae, de la politia din Glasgow, citat de Financial Times. In Marea Britanie, in cursul zilei de ieri fusesera arestate patru persoane in legatura cu incidentele de la Glasgow si de la Londra: cei doi suspecti din jeep-ul incendiat, dintre care unul striga "Allah! Allah!", conform martorilor oculari, si inca doua persoane din comitatul Cheshire din nord-vestul Marii Britanii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.