Liderul PC, Dan Voiculescu, l-a chemat in judecata pe procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, pentru abuz in serviciu, iar departamentul juridic al partidului a cerut in instanta verificarea averii fostului ministru al Justitiei Monica Macovei.
Liderul PC, Dan Voiculescu, l-a chemat in judecata pe procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, pentru abuz in serviciu, iar departamentul juridic al partidului a cerut in instanta verificarea averii fostului ministru al Justitiei Monica Macovei.


Motivul pentru care Dan Voiculescu l-a chemat in judecata pe Daniel Morar este ca acesta a solicitat SRI ascultarea telefoanelor familiei liderului PC "fara sa aiba o baza legala". "S-a facut o comisie de ancheta in Parlament, care mi-a transmis ca nu a reusit sa obtina de la SRI confirmarea si, ca atare, mi-a sugerat ca singura cale legala posibila este chemarea in judecata a lui Daniel Morar, lucru pe care l-am si facut. El a semnat o scrisoare catre primul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, in care ii spunea ca doreste telefoanele, adresele, contactele legate de familia mea, politie politica cu alte cuvinte, si am considerat ca, daca nu iau atitudine ferma ca parlamentar, abuzurile vor continua, iar abuzurile nu fac casa buna cu democratia", a aratat Dan Voiculescu. In ce o priveste pe Monica Macovei, liderul conservator a precizat ca aceasta nu si-a depus declaratia de avere cand a parasit postul de ministru, lucru care este obligatoriu prin lege. "Consideram ca, daca nu a depus-o, are ceva de ascuns. Avem unele suspiciuni in legatura cu cumpararea unui teren in Paradisul Verde pe care l-am gasit, ne-am lamurit, iar organele de ancheta trebuie sa-si faca datoria, chiar daca vorbim despre un exponent al justitiei romanesti, de fostul ministru de Justitie", a aratat el.


PENSII. Referindu-se la controversa iscata intre PD, PNL si PSD cu privire la cum si cine a majorat pensiile, Dan Voiculescu a precizat ca paternitatea initiativei este mai putin importanta, "important este ca s-a facut". "Noi am facut o propunere pentru un fond de solidaritate de 1%, pe care unii parlamentari l-au refuzat, acum aud ca ar dori sa-l aprobe daca-l marim la 2%. N-avem nimic impotriva. Atat timp cat este in beneficiul oamenilor care au nevoie de solidaritate sociala, pe noi nu ne deranjeaza ca ni se fura ideile, important este ca ele sa fie aplicate", a spus liderul PC.


AcuzatiiDan Voiculescu l-a acuzat din nou pe Traian Basescu de ipocrizie. "Vorbeste despre seceta atunci cand lumea a juns la capatul puterilor", a spus Voiculescu, adaugand ca seful statului "este principalul pilon al puterii in Romania si, culmea, tot el este principalul opozant al puterii". Liderul PC a amintit, de asemenea "doua lucruri grave" care s-au intamplat in ultimele doua saptamani, si anume atitudinea presedintelui cu privire la Rusia, "care va avea consecinte negative asupra economiei romanesti", si modul in care acesta cheltuieste banul public, ducandu-i in excursie pe "marii intelectuali" cu avionul prezidential.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin