Gazda Zoltan sustine ca SRI si celelalte servicii secrete i-au instalat cipuri pe calculatoare si, in plus, fac vizite nocturne la sediul Uniunii.

Liderul UCM Scaunul Sfintu Gheorghe, Gazda Zoltan, acuza serviciile secrete romane ca au montat cipuri in calculatoarele personale ale liderilor locali ai Uniunii, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Membrii nostri sint foarte indignati dupa ce au aflat ca serviciile secrete romane au montat cipuri in calculatoarele noastre, cipuri cu care ne pot verifica mesajele si ne pot asculta convorbirile purtate prin Internet", sustine Gazda. Mai mult, acesta spune ca SRI si celelalte servicii de informatii i-au violat si domiciliul, si sediul Uniunii. Acesta spune ca membrii Uniunii au avut suspiciuni in legatura cu calculatoarele personale si le-au dus la verificat, constatind ca pe acestea au fost montate cipuri.

„De-a lungul timpului au aparut pe Internet mai multe scrisori diversioniste semnate in numele meu. Ele contineau parti din documentele de pe calculatorul meu. Am facut si o plingere la Politie. Am dus calculatorul la un meserias, care a descoperit aceste cipuri", povesteste liderul UCM. Astfel de dispozitive ar fi fost gasite nu numai pe calculatorul lui Gazda, dar si pe cel al juristului UCM, Kulcsar Terza Jozsef. Gazda explica si acuzatiile la adresa serviciilor secrete. „Cineva trebuia sa intre in locuinta mea, in sediul UCM, sa introduca aceste cipuri. Oficial am fost anuntati de Procuratura ca se fac cercetari atunci cind am organizat referendumul pentru autonomie. Am observat ca si telefoanele ne sint ascultate, deci povestea cu calculatorul se leaga", ne-a mai spus acesta. Contactat de Cotidianul, SRI nu a oferit un raspuns pina la inchiderea editiei.