Agentiile imobiliare au pierdut o afacere de milioane de euro. Omul de afaceri Cristian Tantareanu a preferat sa isi vanda proprietatea din Corbeanca prin intermediul unui site de profil. Principalul avantaj al sistemului online este acela ca nu perc

Agentiile imobiliare au pierdut o afacere de milioane de euro. Omul de afaceri Cristian Tantareanu a preferat sa isi vanda proprietatea din Corbeanca prin intermediul unui site de profil. Principalul avantaj al sistemului online este acela ca nu percepe comision.
Potrivit lui Matei Malos, general manager la magazinuldecase.ro, tranzactia vilei lui Tantareanu reprezinta aproximativ 8% din valoarea tranzactiilor efectuate pana acum de firma pe care o reprezinta. Servicii similare exista atat in Europa Occidentala, cat si in SUA, si au fost consacrate la nivel international sub denumirea generica de For Sale By Owner (FSBO).
"Este cel mai scump imobil pe care l-am scos la vanzare pana acum. Lipsa comisionului este un real suport si pentru proprietarii de imobile cu o valoare de piata foarte mare. Acestia pot economisi, ca si in cazul domnului Tantareanu, pana la 100.000 de euro", a declarat Matei Malos.
Oferta a fost postata pe site timp de trei luni, timp in care au fost inregistrati peste 3.200 de vizitatori. In cele din urma, decizia cumpararii a fost luata de o firma privata din Bucuresti, care a oferit pretul cerut de proprietar. Firma intentioneaza sa foloseasca vila din Corbeanca pentru organizarea de evenimente.
"Casa a fost cumparata de o firma care se ocupa de catering si organizarea de petreceri. Vor organiza petreceri acolo", a declarat Tantareanu, care nu a dorit sa dezvaluie numele cumparatorului. "Cred ca am facut o afacere buna. Eu nu sunt un utilizator obisnuit al tehnologiei moderne, dar recunosc o afacere buna cand mi se ofera. Cred ca agentiile imobiliare incep sa piarda teren in fata tranzactiilor pe Internet", a mai spus omul de afaceri. Proprietatea beneficiaza de un teren de 7.000 mp, imobilul avand ca destinatie locuinte individuale cu o suprafata totala de 550 mp. Imobilul are ca anexa un club cu suprafata de 770 mp si 360 mp terase.

Banii vor fi investiti intr-o baza sportiva

Cristian Tantareanu a anuntat ca banii obtinuti vor fi investiti intr-o baza sportiva care va fi gata in maximum doi ani de zile. Investitia totala se va ridica la circa sase milioane de euro.
"Terenul, care valoreaza doua milioane de euro, este deja in proprietatea mea", a precizat omul de afaceri. El a explicat ca proiectul este in desfasurare si in maximum doua luni vor fi finalizate patru terenuri de sport cu nocturna, spatii pentru vestiare, doua miniterenuri de fotbal si doua de tenis. Mai e in constructie o zona de agrement, cu mai multe terase si restaurante, care vor fi gata pana la sfarsitul anului. Investitia cea mai importanta o reprezinta constructia unei cladiri de 5.000 metri patrati, cu trei niveluri, care va include o piscina "semiolimpica" acoperita, sase piste de bowling, mese de biliard, o zona de saune si 500 de metri patrati de restaurante. Clubul va mai include si o sala de fitness si locuri de joaca pentru copii. De asemenea, vor fi construite o piscina in aer liber si gradini de vara. Lipseste insa terenul de golf, despre care Tantareanu ne-a spus ca era in proiect, dar s-a renuntat ulterior. Intrebat carui segment se adreseaza acest club, omul de afaceri a precizat ca va fi un club privat, pentru prieteni. Dar va gazdui si evenimente sportive.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.