Campioana handbalului masculin romanesc, HCM Constanta, a avut parte de sansa, ieri, la tragerea la sorti a primului tur preliminar din Liga Campionilor, elevii antrenorului Lucian Rasnita urmand sa joace o dubla mansa cu gruparea belgiana KV Sasja H
Campioana handbalului masculin romanesc, HCM Constanta, a avut parte de sansa, ieri, la tragerea la sorti a primului tur preliminar din Liga Campionilor, elevii antrenorului Lucian Rasnita urmand sa joace o dubla mansa cu gruparea belgiana KV Sasja HC. Detinatoarea eventului la feminin, Oltchim Rm. Valcea, n-a avut parte de noroc si a picat in grupa a III-a a turului secund preliminar din aceeasi competitie, urmand sa dea ochi cu Byassen Trondheim, Madeira Andebol si cu o echipa din primul tur preliminar.
Dupa ce EHF a schimbat sistemul de desfasurare al Ligii Campionilor, campioanele handbalului romanesc s-au trezit obligate sa parcurga un drum dificil pentru a accede in grupele celei mai importante competitii continentale. Din fericire, ieri, la tragerea la sorti a primului tur preliminar al intrecerii masculine, HCM Constanta a avut sansa si va evolua impotriva unui adversar facil, echipa belgiana KV Sasja HC.
De altfel, la aflarea adversarului, antrenorul Lucian Rasnita a spus ca echipa sa are prima sansa de calificare. "Am jucat cu nationala Romaniei impotriva Belgiei si multi jucatori m-au impresionat. Sunt in progres, insa nu stim daca acestia fac parte din lotul campioanei Belgiei. Cu toate acestea, noi avem prima sansa. In ultima perioada am pierdut opt jucatori din vechea formatie, dar asta e riscul unei campioane, jucatorii ei fiind doriti de multe formatii. Nu conteaza ca jucam acasa primul meci. O echipa mare castiga peste tot si nu se gandeste daca evolueaza acasa sau in deplasare", a concluzionat Rasnita. In competitia similara feminina, Oltchim Rm. Valcea a trecut direct in turul secund, unde va juca intr-o serie dificila, elevele antrenorului Gheorghe Tadici (foto) urmand sa se lupte cu rivala din finala Cupei Cupelor, valoroasa echipa norvegiana Byassen Trondheim, cu gruparea portugheza Madeira Andebol si cu un team care va trece de primul tur preliminar. "Ce sa mai zic? Am dat de Byassen din nou! Consider ca va fi principala adversara in lupta pentru primul loc, dar o adversara dificila. Turneul va avea loc la Madeira, deci vom aduna si mai multa oboseala dupa Supercupa Europei, programata cu doar o saptamana inaintea meciurilor din Liga Campionilor. Vom lupta, insa, pentru locul intai, pentru ca vrem sa accedem in grupele principale", a afirmat Gheorghe Tadici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.