Cu trei saptamini inainte de lansarea volumului final din seria „Harry Potter", Internetul vuieste de speculatii: cine moare, cine cu cine se combina, cine-i cu adevarat personajul bun si cine-i cel rau.

Adevaratii fani J.K. Rowling, care fac munca de detectivi literari si aduna orice indiciu care i-ar fi putut scapa autoarei intr-un volum anterior sau intr-un interviu, ii privesc pe cei care spun ca au pus mina pe manuscris ca pe niste vandali care i-au rascolit sacul lui Mos Craciun. Melissa Anelli, webmasterul site-ului leakynews.com, spune ca, pe site-ul pe care se speculeaza intens pe tema sfirsitului seriei „Harry Potter", sint bine veniti doar cei care au presupuneri, nu si cei care au informatii. „Nu vrem sa vina cineva si sa-i ia lui J.K. Rowling ce-i al ei: dreptul de a ne spune unde se sfirsesc aceste mistere. A muncit 17 ani din greu la aceasta serie si e timpul sa se bucure de satisfactia de a le arata ea insasi fanilor punctul culminant al povestii", a declarat Melissa Anelli pentru „New York Times".

Pe un site a aparut deja o pagina de manuscris, despre care se spune ca ar face parte din volumul final, „Harry Potter and the Deathly Hallows", si care sugereaza ca unul dintre cele mai enigmatice personaje din punct de vedere moral moare la sfirsitul cartii. Saptamina trecuta, un hacker pretindea ca a reusit sa patrunda in calculatoarele Editurii Bloomsbury, care a publicat seria, si a descoperit ca doua personaje mor la sfirsit. Acum patru ani, cu patru zile inainte de publicarea celei de-a cincea carti din serie, „Harry Potter si Ordinul Phoenix", ziarul „The Daily News" a cumparat de la un magazin din Brooklyn un exemplar al cartii si a publicat detalii din aceasta.

Webmasterul site-ului mugglenet.com, populat de fani ai lui Rowling, a aflat de moartea lui Sirius Black, nasul lui Harry, cu citeva saptamini inainte ca „Ordinul Phoenix" sa fie publicata, de la cineva care a trimis citeva pagini scanate dintr-un manuscris. Acum doi ani, inainte de publicarea cartii „Harry Potter si Printul Semipur", o persoana despre care se spune ca lucra la o baza militara din Malaiezia a trimis site-ului leakynews.com un rezumat, prima pagina a fiecarui capitol si intregul capitol final, dezvaluind faptul ca Albus Dumbledore, directorul de la Hogwarts, moare la sfirsit.

Ce le spun webmasterii celor care vor sa dezvaluie sfirsitul ultimului „Harry Potter", pe www.cotidianul.ro/select