TRANSFAGARASANUL SE REDESCHIDE. Circulatia rutiera intre localitatea Bascov (judetul Arges) si intersectia DN7C cu DN1 Brasov-Sibiu (in judetul Sibiu) se reia de astazi. Transfagarasanul va fi deschis pana la 1 noiembrie. Circulatia intre Balea Lac si Balea Cascada va fi interzisa pe timpul noptii, intre orele 21:00 si 07:00, pe toata durata acestui interval. (Mediafax) 15:37 - AMANARE
INSTANTA. Pronuntarea in cazul retrocedarii unui imobil familiei
Sturdza, acesta apartinand acum SIE, a fost amanata pentru 3 iulie.
ARAD. Un tir incarcat cu cauciucuri a luat foc pe Drumul National 7, traficul fiind blocat circa o ora si jumatate. 15:42 - SARBATOARE
ZIUA DUNARII. Ministerul Mediului a "sarbatorit" ieri ziua fluviului Dunarea. In prezenta unor oficiali straini, autoritatile de la Bucuresti au atras atentia asupra faptului ca Dunarea se afla intr-o situatie ecologica precara si s-au laudat cu proiectele si investitiile pe care spun ca le vor face.
DECIZIE. Varsta de pensionare a medicilor a fost prelungita, indiferent de sex, la 65 de ani. Medicii pot opta fie pentru pensionarea potrivit Legii pensiilor, fie pentru pensionarea la 65 de ani. Masura a fost luata din cauza deficitului de personal, in cazul mai multor specializari medicale. SANATATE - Incepe programul de evaluare
Romanii vor primi prin posta, incepand cu 1 iulie, taloanele de la medicii de familie si laboratoarele la care urmeaza sa faca analizele. Persoanele care nu sunt asigurate se vor putea adresa oricarui medic de familie. Daca la cetatenii asigurati nu ajung taloanele, ei trebuie sa ia legatura cu autoritatea publica sanitara. Pana la sfarsitul lui 2007 ar trebui sa primeasca scrisori toti cetatenii Romaniei.


ANPC - Despagubiri in urma penelor de curent
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atentia celor care au suferit pagube materiale ca urmare a intreruperilor in sistemul de furnizare a energiei electrice ca pot solicita SC Electrica Muntenia Sud SA plata unor despagubiri. Conditia este ca operatorul economic sa fie instiintat in scris, in termen de trei zile de la producerea evenimentelor. Aceasta prevedere este inscrisa in contractul-cadru de furnizare a energie electrice pentru consumatorii casnici.


E PROFIL - Dosarul "Tradare si spionaj"
Unul dintre personajele cheie ale dosarului "Tradare si spionaj" se destainuie in emisiunea E Profil difuzata astazi de la 13:10 la Antena 1. Stamen Stanchev, consultant pentru cea mai mare banca de investitii din lume, acuzat de spionaj, raspunde, impreuna cu avocatul sau, Ovidiu Budusan, intrebarilor realizatorului Dan Constantin.  Vernisaj- Spionul pictor Directorul adjunct al SIE, Vasile Sarca, si-a vernisat ieri la galeria de la Biblioteca Centrala Universitara expozitia de pictura. Artistul a absolvit Institutul Politehnic si Academia de Studii Economice fiind apoi ofiter de informatii la diferite misiuni in strainatate. La vernisajul picturilor in ulei pe panza semnate de Sarca au participat fostul sef al SIE, Gheorghe Fulga, directorul adjunct al SIE, Silviu Predoiu, prim-adjunctul directorului SRI, Forian Coldea, deputatul PSD Iulian Iancu, precum si Ladislau Csendes, membru al CNSAS. Sarca a mai avut o expozitie de pictura in Cehia.     TRANSPORT - Gratuitati pentru cei cu handicap
Persoanele cu handicap si asistentii personali sau insotitorii acestora vor beneficia de transport interurban gratuit cu autobuzul, nave fluviale, ca si pentru orice categorie de tren, la alegere, dar in limita costului unui bilet pentru tipul de tren accelerat clasa a II-a. Calatoria poate fi intrerupta cu pana la cinci zile, iar daca posesorul biletului renunta, va trebui sa solicite restituirea cuponului pentru a-l folosi la o calatorie viitoare, numai pentru ruta initiala. Biletele sunt valabile si in luna ianuarie a anului urmator celui pentru care au fost distribuite.


TIMIS - Doua femei, ranite de bucati din tavan
Doua femei din Timisoara cu handicap locomotor usor au fost lovite ieri la cap, maini si picioare, dupa ce peste ele s-au prabusit bucati din tavanul unei incaperi pe care o primiseara de la Primarie ca sediu pentru Asociatia Persoanelor cu Handicap Locomotor. Cele doua fac parte din Asociatia Persoanelor cu Handicap Locomotor si ajutau, impreuna cu mai multi membri, la renovarea cladirii primite ca sediu de la Primarie, deoarece conducerea nu ar fi avut bani sa angajeze muncitori calificati, transmite Mediafax.


CFR - Mai multe trenuri catre litoral
CFR Calatori anunta ca, pentru adaptarea traficului feroviar la solicitarile calatorilor in sezonul estival, s-au introdus in circulatie incepand de ieri trenurile suplimentare pe ruta Bucuresti Nord - Constanta - Mangalia si retur. Este vorba de R 981 Bucuresti Nord (plecare 5:30) - Constanta (sosire 10:43, plecare 11:06) - Mangalia (sosire 12:43); R 984 Mangalia (plecare 15:03) - Constanta (sosire 16:21, plecare 16:36) - Bucuresti Nord (sosire 21:49).