Doi politicieni germani critica atitudinea toleranta a Bruxelles-ului fata de coruptia din Romania si Bulgaria, cerand activarea clauzelor de salvgardare pentru cele doua noi state membre UE, relateaza Deutsche Welle. Ministrul pentru Afaceri Europen
Doi politicieni germani critica atitudinea toleranta a Bruxelles-ului fata de coruptia din Romania si Bulgaria, cerand activarea clauzelor de salvgardare pentru cele doua noi state membre UE, relateaza Deutsche Welle. Ministrul pentru Afaceri Europene din landul Bavaria, Emilia Muller, considera prea toleranta pozitia Uniunii Europene fata de coruptia din Romania si Bulgaria.
"In loc sa aplice clauzele de salvgardare, Bruxellesul inchide, pur si simplu, ochii in fata slabiciunilor Justitiei, a coruptiei si crimei organizate din cele doua noi state membre", subliniaza ministrul bavarez, cerand Guvernului federal de la Berlin sa nu tolereze asemenea practici la nivel european.
O atitudine similara a avut si Thomas Silberhorn, purtatorul de cuvant al Grupului CSU din Bundestag, acesta subliniind ca in Romania nu functioneaza nici sistemul de administrare si control al fondurilor agrare. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.