Proiectul apartine deputatului Gheorghe Chiper si senatorului Danut Ungureanu (ambii de la PSD) si a fost amendat in Comisia juridica de catre Doru Ioan Taracila. "Chiriasii ale caror contracte de inchiriere au expirat sau expira, care nu au putut ne
Proiectul apartine deputatului Gheorghe Chiper si senatorului Danut Ungureanu (ambii de la PSD) si a fost amendat in Comisia juridica de catre Doru Ioan Taracila. "Chiriasii ale caror contracte de inchiriere au expirat sau expira, care nu au putut negocia cu proprietarii noile contracte de locatiune cu termene acceptabile si in cuantumul de chirie stabilit de lege, vor fi exceptati de la evacuare pe o perioada de minimum 2 ani", se prevede in legea adoptata in ultima zi a sesiunii parlamentare. In plus, autoritatile locale vor fi nevoite sa suporte din fondurile proprii plata diferentei dintre nivelul chiriilor si nivelul preturilor practicate pe piata imobiliara. Proiectul a fost adoptat la al doilea vot, prima data fiind respins cu numai 48 de voturi favorabile. Dar Ion Iliescu a cerut reluarea votului din cauza ca "s-a deteriorat climatul din sala" de catre senatorii liberali si a pledat in favoarea acestei reglementari pe care o considera necesara. In pofida protestului lui Puiu Hasotti (PNL), presedintele de sedinta, Doru Ioan Taracila, a dispus reluarea votului, cu acordul celorlalti lideri de grup. Proiectul a primit 72 de voturi "pentru", trei "contra" si patru abtineri. Legea va fi trimisa la Camera Deputatilor, ca for decizional in aceasta chestiune. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.