Romania se situeaza pe penultimul loc in Uniunea Europeana intr-un clasament privind PIB-ul pe cap de locuitor calculat la paritatea puterii de cumparare, aferent anului trecut. Valoarea indicatorului reprezinta doar 38% din media celor 27 de state,
Romania se situeaza pe penultimul loc in Uniunea Europeana intr-un clasament privind PIB-ul pe cap de locuitor calculat la paritatea puterii de cumparare, aferent anului trecut. Valoarea indicatorului reprezinta doar 38% din media celor 27 de state, potrivit unui comunicat Eurostat.

Ultimul loc al clasamentului a fost ocupat de Bulgaria, cu 37% din media UE, se arata in comunicat.

Imediat inaintea Romaniei s-au situat Polonia, cu 53% din media UE, Letonia (56%) si Lituania (58%). Sub media UE s-au situat in total 14 state. Primul loc al clasamentului a fost ocupat de Luxemburg, cu un PIB pe cap de locuitor de peste doua ori si jumatate mai ridicat decit media celor 27 de state.

Datele Eurostat sint exprimate la paritatea puterii de cumparare, care elimina diferentele legate de costul vietii din tarile analizate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.