O adevarata retea formata din oameni de afaceri, parlamentari, reprezentanti ai administratiei locale, magistrati si avocati a fost denuntata, la Ministerul Public, Guvern si CSM, ca vrea sa acapareze, prin falsuri grosolane, uz de fals si inselac
O adevarata retea formata din oameni de afaceri, parlamentari, reprezentanti ai administratiei locale, magistrati si avocati a fost denuntata, la Ministerul Public, Guvern si CSM, ca vrea sa acapareze, prin falsuri grosolane, uz de fals si inselaciune, valorosul patrimoniu SC Turism Muntenia (SCTM) SA din judetul Arges. Reteaua actioneaza, la Pitesti, printr-un grup constituit din Constantin Popescu (fost sef de restaurant la "Muntenia", beneficiar al protectiei lui Nicolae Vacaroiu, senator PSD de Arges), Nicolae Ivanescu (fost magazioner la "Muntenia", ajuns baron local PSD Arges, cu lucrari decontate de CJ Arges), Ion Valcu (fost bucatar la "Muntenia", membru in CA al SCTM SA), Doru Craciun (fost director tehnic la "Muntenia", membru in CA al SCTM SA) si Tatiana Dicu (directorul Oficiului Registrului Comertului Arges). Grupul Ivanescu-Popescu-Valcu-Craciun este acuzat ca, prin intermediul directorului Oficiului Registrului Comertului (ORC) Arges, vrea sa-si insuseasca fraudulos capitalul majoritar detinut de 150 de actionari PAS ai SCTM SA.
Actiunea de eliminare a celor 150 de actionari PAS de la SCTM SA, pusa la cale de grupul condus de baronul PSD Arges Nicolae Ivanescu, a culminat cu ziua de 26 aprilie 2007. Atunci, Ion Valcu, in calitatea sa de membru al consiliului de administratie la SCTM SA, s-a prezentat in fata AGA si "a sustinut ca el este presedintele PAS-ului Muntenia SA" si ca "el voteaza cu circa 95% din totalul actiunilor SC Turism Muntenia SA", se arata in plangerea penala formulata de adevaratul presedinte al CA, la Parchetul Pitesti, in care este aratat procurorilor istoricul acestor demersuri ilegale. In dosarul penal nr.2668/P/2007, adevaratul presedinte al PAS, Gheorghe Popescu, mai denunta un fapt extrem de grav: "Ion Valcu a prezentat si o stampila PAS, confectionata de acesta, care a fost aplicata pe diverse documente, desi aceasta nu i-a fost predata niciodata de AGA pentru ca Ion Valcu, ca faptuitor in aceasta cauza, nu avea nici o calitate in reprezentarea PAS-ului". Asa s-a ales fostul bucatar al SCMT SA cu o plangere penala, in care s-a probat, cu inscrisuri si peste 150 de martori, ca s-au comis infractiunile de uzurpare de calitati si inselaciune. Prim procurorul Parchetului Pitesti a confirmat ca IJP Arges-Serviciul de Investigare a Fraudelor a inceput cercetarile penale.
Fals la Registrul Comertului
Actionarii PAS ai SCTM SA aveau sa afle ca grupul Ivanescu-Valcu-Popescu-Craciun organizasera o fantomatica sedinta a SCTM SA, unde "in mod abuziv, cu incalcarea dispozitiilor statutare, cei patru membri ai CA (Nicolae Ivanescu, Ion Valcu, Doru Craciun si Constantin Popescu - n.r.) au hotarat inclocuirea presedintelui Consiliului de Administratie". Actionarii PAS, prin reprezentantii lor legitimi, s-au grabit sa conteste legalitatea acelei fantomatice sedinte, patronate de baronul PSD Arges, Nicolae Ivanescu. Insa mai grabiti decat actionarii PAS au fost cei patru oameni grei ai grupului Ivanescu. Intr-un alt denunt penal, formulat impotriva celor patru, dar si a directorului ORC Arges, Tatiana Dicu, se arata ca faptuitorii "au depus la Registrul Comertului un act aditional si o hotarare nestampilate, fara a fi incheiate in forma autentica la data de 23 aprilie a.c.". Actionarii PAS, astfel eliminati din SCTM SA, au denuntat procurorilor si faptul ca "avandu-se in vedere stransa relatie de prietenie dintre Nicolae Ivanescu si directorul ORC Tatiana Dicu, cererile si documentele faptuitorilor au fost inregistrate in aceeasi zi, fara a fi respectata Legea 26/1990, adica fara stampila societatii, viza juristului si imputernicirea valabila a celui ce trebuia sa reprezinte, la ORC, societatea".
Sprijinul de la ORC a venit instantaneu pentru gruparea baronului Nicolae Ivanescu. In dosarul penal nr.2577/P/2007, se consemneaza modul exact in care s-a lucrat la institutia directorului Tatiana Dicu. "In numele ORC, Tatiana Dicu a eliberat certificatul constatator nr. 25.511/24.04.2007, in care a inclus cu buna stiinta informatii eronate despre structura actionariatului SCTM SA", precizeaza denuntatorii carora IJP le-a confirmat ca si in aceasta cauza s-au inceput cercetari penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals, uz de fals, abuz in serviciu.
Fapte la fel de grave au fost semnalate in plangerea penala ce-l vizeaza direct pe baronul Nicolae Ivanescu. Acesta este acuzat ca "la data de 17 mai a.c., in calitate de fost magazioner al societatii, a inregistrat in numele Asociatiei PAS Muntenia o cerere la Judecatoria Pitesti, in dosarul civil nr.5416/280/2007, toate documentele privind adunarea generala, depuse de acesta la instanta, fiind false". Procurorilor pitesteni li s-a mai probat de catre actionarii PAS ca "faptuitorii Ivanescu si Valcu au falsificat si stampila Asociatiei PAS Muntenia, pe care au aplicat-o pe toate documentele".
Contactati telefonic de ZIUA, Ion Valcu, Constantin Popescu, Doru Craciun si Tatiana Dicu au respins acuzatiile formulate la adresa lor de actionarii PAS, afirmand, toti la unison, ca nu se fac vinovati de faptele consemnate in plangerile penale.
Sponsorul PSD
Pe baronul Nicolae Ivanescu nu am reusit sa-l contactam pentru a-si explica maniera in care vrea sa puna mana pe patrimoniul SCTM SA. Am aflat insa ca Ivanescu este considerat de unii actionari PAS ai SCTMSA drept "principalul sponsor local al PSD si beneficiarul majoritatii lucrarilor efectuate de Consiliul Judetean Arges". De asemenea, actionarii PAS sustin si ca "in mai multe dosare pe care le are in instantele pitestene, firma lui Ivanescu, SC Silva Group SRL, este reprezentata de sotul fostei presedinte al Tribunalului Arges". Acest fapt i-a determinat pe actionarii PAS sa ceara stramutarea unor dosare de la Tribunalul Arges, cu motivul ca "nu vor beneficia de o judecata dreapta" in procesul cu gruparea Ivanescu. In dosarul de stramutare de la Curtea de Casatie, se mai precizeaza ca "insasi actuala presedinta a Tribunalului Arges , Emanuela Comaneci Mosneanu, aflata in relatii de stransa prietenie cu Constantin Popescu, s-a prezentat la completul de judecata cu o cerere de comutare de termen, formulata de apelanti (Ivanescu Nicolae si Constantin Popescu - n.r.), judecatoarea Elena Vasile fiind schimbata cu judecatoarea Mihaela Badea, aceasta din urma recunoscuta pentru "temeinicia si legalitatea" solutiilor pronuntate".
Relatii de prietenie cu capii judetului
Adevaratul presedinte al CA SCTM SA, Gheorghe Popescu a monitorizat toate actiunile in Justitie promovate de baronul PSD de Arges Nicolae Ivanescu, fostul magazioner care vrea sa fraudeze patrimoniul "Muntenia". "Nicolae Ivanescu a promovat circa 50 de procese civile si comerciale impotriva SCTM SA, cu scopul de a o destabiliza si de a obtine administrarea acesteia. Data fiind relatia stransa de prietenie cu Ivanescu, directorul ORC, Tatiana Dicu, i-a eliberat pe banda diverse certificate false, cererile lui primind, in regim de urgenta, certificate de inregistrare de mentiuni, pentru a fi folosite apoi de cei patru faptuitori si pentru a dezinforma opinia publica si presa locala", spune adevaratul presedinte al CA SCTM. Acesta sustine si ca "Popescu Constantin ameninta acum cu relatiile din Prefectura Arges, respectiv prietenia sa cu domnul prefect Ion Carstoiu, cu subprefectul Rizescu, cu presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, si cu domnul senator Nicolae Vacaroiu".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.