Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a cerut FIFA, la mijlocul lunii mai, sa stabileasca suma pe care Chelsea o va primi drept compensatie de la Adrian Mutu, pentru ca acesta a incalcat clauzele contractuale, ceea ce a dus la concedierea fot
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a cerut FIFA, la mijlocul lunii mai, sa stabileasca suma pe care Chelsea o va primi drept compensatie de la Adrian Mutu, pentru ca acesta a incalcat clauzele contractuale, ceea ce a dus la concedierea fotbalistului roman. Chelsea a incercat sa obtina compensatii financiare de la atacantul roman inca de la ruperea contractului acestuia, in octombrie 2004. In 2005, Chelsea a solicitat compensatii in valoare de opt milioane de lire sterline. Federatia Engleza de Fotbal (FA) a decis atunci ca oficialii londonezi sunt indreptatiti sa-i ceara compensatii financiare lui Mutu, insa FIFA si-a declinat competenta, in octombrie 2006, privind stabilirea unor despagubiri pe care jucatorul ar fi trebuit sa le plateasca lui Chelsea pentru faptul ca intelegerea dintre cele doua parti a fost rupta. Chelsea l-a achizitionat pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline, si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de FA pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline. AFAN impreuna cu FIFPro il vor sustine pe Mutu in litigiul pe care acesta il are cu Chelsea, se arata intr-un comunicat al AFAN. Sindicatul considera ca Mutu nu ar trebui sa plateasca nici un fel de compensatii financiare clubului care l-a concediat. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.