In plina canicula, Apa Nova isi bate joc de bucurestenii din cartierul Pantelimon si Calea Mosilor, dandu-le apa din cisterna sa bea si sa se spele. Operatorul ce detine monopolul serviciilor de apa si canalizare ale Capitalei a tinut, astfel, sa-
In plina canicula, Apa Nova isi bate joc de bucurestenii din cartierul Pantelimon si Calea Mosilor, dandu-le apa din cisterna sa bea si sa se spele. Operatorul ce detine monopolul serviciilor de apa si canalizare ale Capitalei a tinut, astfel, sa-si arate dispretul fata de abonatii sai chiar si pe arsita, dupa ce face asta sistematic la fiecare ploaie - de inundatii nici nu mai vorbim.
Cisterne pentru Pantelimon
Ieri, Apa Nova a oprit "temporar", 14 ore si jumatate, alimentarea cu apa potabila a mii de apartamente, anuntand, sec, motivul: extinderea retelelor telescopice pe soseaua Pantelimon si in zona Caii Mosilor. Nu a fost - cum s-ar fi asteptat oricine - vreo avarie in zona, ci doar excesul de vrednicie al angajatilor firmei. Ca masura compensatorie, Apa Nova a furnizat "prin surse alternative" apa potabila - adica, mai pe romaneste, cu cisternele companiei.
Este lesne de inchipuit ce suplicii au putut indura varstnicii din blocurile respective, sfatuiti de medici sa nu paraseasca locuintele pentru a nu-si pune viata in pericol din cauza caldurii. Poate ca in frigider au avut o sticla cu apa pentru baut, insa toaleta si dusul au fost de neutilizat intre orele 8.00-22.30. Cei mai in putere poate ca s-au dus la serviciu dimineata, dar dupa-amiaza tot au revenit acasa, unde nu curgea nici un strop de apa la robinet.
Saptamanal, Apa Nova are program de oprire a apei in diverse zone din Capitala - cate 10, 12 sau 14 ore zilnic -, pe care le justifica, sec, prin "executarea unor lucrari de modernizare in sistemul de alimentare cu apa potabila". Chiar si in perioada de iarna angajatii firmei au grija sa nu-si iasa din mana, asa ca macar fac sapaturile, pentru inlocuirea conductelor din primavara.
Sabotaj la asfalt
Sapaturile executate de Apa Nova pe diverse strazi afecteaza atat reparatiile asfaltice, cat si circulatia rutiera din oras. Trebuie sa amintim ca reabilitarea Pasajului Marasesti a fost intarziata cu un an tocmai din cauza neintelegerilor dintre Apa Nova si Primaria Capitalei. Initial, Apa Nova a fost responsabila cu reparatia statiei de pompare din zona - pentru a se evita inundatiile masive provocate de ploile abundente -, insa ulterior s-a obtinut aprobarea consilierilor municipali de a transfera obligativitatea executiei catre Administratia Strazilor - serviciu al Primariei Capitalei. In plus, au ramas de antologie imaginile filmate in timpul inundatiilor din septembrie 2005, cand o portiune din bulevardul Marasesti s-a prabusit in apropierea pasajului, din cauza conductelor de canalizare si de apa sparte, care au distrus fundatia arterei de circulatie.
Primarii, la cheremul companiei
Toti edili de sector si primarii generali care s-au succedat din anul 2000 au criticat societatea Apa Nova, dar s-au dovedit neputinciosi in fata unui contract "pagubos pentru bucuresteni" - cum il caracteriza, recent, Adriean Videanu. Primarul Neculai Ontanu reclama, saptamana trecuta, ca din cauza societatilor Distrigaz Sud si Apa Nova este silit sa amane lucrarile de reparatii pe strazile Opanez - pana la sfarsitul lunii iunie, iar Soseaua Electronicii, Heliade Intre Vii si Simetriei - pana in luna august a.c., iar strazile Thomas Mazarik, Masina de Paine si Intrarea Heliade Intre Vii sunt in curs de finalizare, desi termenul de executie era 15 mai.
Potrivit edilului, Apa Nova si Distrigaz au dat avize favorabile pentru a se efectua lucrarile, insa au decis ulterior sa inlocuiasca conducte si bransamente pe aceste strazi.
Iminenta reparatie a canalizarii pe bulevardul IC Bratianu a fost anuntata in urma cu doua zile. "In urma unei inspectii video, specialistii Apa Nova au identificat un risc de prabusire a sistemului de canalizare pe Str. Mavrogheni, la intersectia cu Bd. I.C. Bratianu.
Complexitatea interventiei - sapaturi de 5 m adancime - necesita intreruperea circulatiei pe primele doua benzi ale bulevardului, in sensul de mers Piata Unirii-Piata Universitatii. Toate lucrarile, si cele de refacere completa a strazilor, se incadreaza in perioada 30 iunie - 8 iulie", se arata in comunicatul remis redactiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.