Populatia va avea posibilitatea sa aleaga dupa 1 iulie furnizorul de energie si gaze si sa negocieze cu acesta tarifele, o data cu deschiderea totala a pietei. Toti consumatorii vor beneficia de dreptul de a negocia direct cu furnizorii de utilitati
Populatia va avea posibilitatea sa aleaga dupa 1 iulie furnizorul de energie si gaze si sa negocieze cu acesta tarifele, o data cu deschiderea totala a pietei. Toti consumatorii vor beneficia de dreptul de a negocia direct cu furnizorii de utilitati nu doar pretul, ci si modalitatea de plata, calitatea serviciului de furnizare si cosul de energie si se vor putea asocia cu alti consumatori pentru a incheia contracte. Liberalizarea pietei de energie vizeaza in principal cresterea competitiei, deoarece pina la 1 iulie doar consumatorii industriali, cu consum ridicat de energie, au dreptul sa negocieze direct cu furnizorii, in timp ce populatia primeste energie la preturi reglementate de ANRE, care nu se negociaza. O data cu schimbarea furnizorului de energie, consumatorul va trebui sa anunte furnizorul actual si sa achite toate facturile emise de acesta inainte de a incheia un nou contract.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.