Attila Gasparik, vicepresedintele CNA, a declarat ieri ca in Legea audiovizualului nu exista categoria de presedinte interimar al Consiliului si ca va ramane in functie pana cand Parlamentul va decide sa valideze un nou presedinte, informeaza Mediafa
Attila Gasparik, vicepresedintele CNA, a declarat ieri ca in Legea audiovizualului nu exista categoria de presedinte interimar al Consiliului si ca va ramane in functie pana cand Parlamentul va decide sa valideze un nou presedinte, informeaza Mediafax. Afirmatia a fost sustinuta de Valentin Nicolau, ex-membru CNA si fost presedinte-director general al TVR, si de Ioan Onisei, membru al Consiliului. Potrivit Legii audiovizualului nr. 504/2002, CNA este condus de un presedinte, numit prin votul Parlamentului dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora, iar "in absenta presedintelui conducerea este asigurata de vicepresedinte". Gasparik a adaugat ca, la ora actuala, CNA are un vicepresedinte care conduce institutia si a precizat ca va ramane in functie pana cand Parlamentul va decide sa valideze un nou presedinte, fie ca-i vorba de Rasvan Popescu sau alta persoana desemnata dintre membrii CNA. Vicepresedintele CNA a mai spus ca Rasvan Popescu nu poate sa-si intre in functie. Ioan Onisei s-a aratat contrariat de hotararea Parlamentului care este in contradictie cu Legea audiovizualului, o lege organica. "Decizia corecta din punct de vedere legal era fie ca cele doua Camere reunite sa voteze propunerea CNA, fie sa nu o voteze", a declarat Ioan Onisei. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.