Camera Deputatilor a adoptat ieri motiunea simpla a PSD pe Agricultura, cu 131 de voturi "pentru", 63 de voturi "impotriva" si 17 abtineri.
Deputatii au adoptat ieri, motiunea simpla cu titlul "4 milioane lei subventie pentru fiecare hectar de
Camera Deputatilor a adoptat ieri motiunea simpla a PSD pe Agricultura, cu 131 de voturi "pentru", 63 de voturi "impotriva" si 17 abtineri.
Deputatii au adoptat ieri, motiunea simpla cu titlul "4 milioane lei subventie pentru fiecare hectar de teren arabil", depusa de PSD, motiune care a fost dezbatuta marti, dar asupra careia nu se daduse votul din cauza lipsei de cvorum. In urma adoptarii acestei motiuni simple, propunerile social-democratilor devin obligatorii pentru Ministerul Agriculturii.
Pentru adoptarea motiunii au votat deputatii PSD, PD, PRM, dar si un deputat PNL, Adrian Semcu. Impotriva au votat deputatii PNL, UDMR si PC.
Motiunea cu titlul "4 milioane lei subventie pentru fiecare hectar de teren arabil" a fost introdusa de deputatii social-democrati, sub argumentul ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana "a surprins Guvernul Tariceanu complet descoperit in ceea ce priveste sprijinul ce trebuie acordat agricultorilor pe parcursul anului 2007".
Semnatarii motiunii afirma ca "de 900 de zile se promite si se minte" in ceea ce priveste agricultura romaneasca.
PSD atrage atentia si asupra situatiei sistemelor de irigatii, insuficientei sumelor alocate ca rente viagere, "debandadei organizatorice si legislative" din piscicultura, si asupra "jafului" din silvicultura.
Social-democratii solicita Ministerului Agriculturii ca, daca motiunea simpla va fi adoptata, sa acorde despagubiri in caz de calamitati naturale si pentru producatorii agricoli care nu au incheiat contracte de asigurare, acordarea sumei de 400 lei pe hectar pentru platile din anul 2007, acordarea unui sprijin financiar de 350 lei producatorilor agricoli ce detin si exploateaza suprafete de teren de pana la un hectar, inclusiv, subventionarea cu 5.500 lei vechi a semintei de grau si de orz, necesara infiintarii culturilor din aceasta toamna, subventionarea motorinei pentru culturile care se vor infiinta si recolta in anul 2008 cu 15 mii lei vechi/litru, acordarea unei subventii pentru irigatii de 1.200 lei/hectar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.