Apropierea finalului de luna si implicit de scadenta a gasit Bursa derivatelor un nivel bun de lichiditate, numarul contractelor incheiate ieri ajungand la peste 11.000, iar valoarea corespunzatoare lor la 41,6 milioane de lei. Participantii in piata
Apropierea finalului de luna si implicit de scadenta a gasit Bursa derivatelor un nivel bun de lichiditate, numarul contractelor incheiate ieri ajungand la peste 11.000, iar valoarea corespunzatoare lor la 41,6 milioane de lei. Participantii in piata au tranzactionat pe fondul traseului ascendent al preturilor, majoritatea derivatelor inchizand sedinta la valori superioare celor anterioare. S-a remarcat, in conditiile date, cresterea numarului de pozitii futures acesta ajungand la datorita celor 1.440 deschideri la un total de 57.702. Cresterile de pozitii au fost inregistrate in special pe scadenta septembrie. "Pe finalul celei de-a doua scadente din an, putem spune ca aceasta a fost una cu o volatilitate destul de ridicata. Avand in vedere ca vara fiind ne asteptam, de obicei, la o lichiditate mai scazuta, volumele din ultima perioada au fost bune, semn ca Bursa de la Sibiu a ajuns la un nivel de maturitate pe care-l asteptam si se poate compara cu cele din strainatate", a declarat Bogdan Ungureanu, broker la Interdealer Capital.
Segmentul derivatelor financiare si-a evidentiat din nou potentialul de atractie, "actorii" principali ai tranzactiilor fiind din nou DESIF 2 si DESIF 5. "Investitorii au tranzactionat puternic pe derivatele ce au ca active suport actiunile SIF Moldova si Oltenia, punandu-si in aplicare ultimele strategii pentru iunie inaintea scadentei de vineri (n. red.-azi), dar acordand o atentie ridicata si scadentei septembrie. Tinand cont de cresterea numarului de pozitii deschise pe cele doua active suport, pentru cea de-a treia scadenta din an, se pare ca vom asista in continuare la o intensitate constanta pe aceste piete si de acum incolo", a declarat un broker sibian.
La finalul sedintei DESIF 5 au fost cele mai tranzactionate derivate. Au fost incheiate 5.145 contracte, fiind transferat echivalentul a 5,14 milioane de actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.