Romanii care doresc sa lucreze legal in strainatate se vor inscrie in baza de date, incepand de luni, la sediul agentiilor judetene de ocupare, intrucat Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) a fost desfiintat, a declarat, ieri secretarul de
Romanii care doresc sa lucreze legal in strainatate se vor inscrie in baza de date, incepand de luni, la sediul agentiilor judetene de ocupare, intrucat Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) a fost desfiintat, a declarat, ieri secretarul de stat de la ANOFM, Ionel Musclau. Potrivit Hotararii de guvern privind organizarea si Functionarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), drepturile si obligatiile OMFM, arhiva, documentele, bazele de date precum si bunurile mobile si imobile vor fi preluate de ANOF in baza unui protocol de predare-preluare, cu exceptia celor din domeniul eliberarii documentului care atesta dreptul la munca al strainilor, preluate de Oficiul Roman pentru Imigrari (ORI). Astfel, solicitantii de locuri de munca in strainatate, care sunt din provincie, nu vor mai trebui sa vina pana la Bucuresti pentru inscrierea in baza de date, aceasta atributie a OMFM fiind preluata de agentiile de ocupare din fiecare judet. De asemenea, si selectia personalul se va face tot la nivel local. Tot prin reorganizarea ANOFM, vor functiona trei compartimente organizatorice noi, respectiv Directia aplicare instrumente juridice bilaterale, Directia protectie drepturi cetateni romani care lucreaza in strainatate, Directia informare, consiliere si mediere privind incadrarea in munca in strainatate. Potrivit Mediafax, directorul OMFM, Aurel Teodorescu, sustine insa, ca procedurile in care s-a adoptat HG privind desfiintarea sunt lipsite de transparenta decizionala si incalca mai multe prevederi legislative cu scopul de a se stopa actiunile aflate pe rolul instantelor de judecata, precum si cercetarile penale aflate in derulare. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.