Vierita ocupa, din iulie 2006, postul de secretar de stat pentru afaceri europene si euro-atlantice iar Hristea este din septembrie 2005 ambasadorul Romaniei in Ucraina. Alaturi de cei doi, lista cu ambasadori mai cuprinde numele lui Nicolae Ropotean
Vierita ocupa, din iulie 2006, postul de secretar de stat pentru afaceri europene si euro-atlantice iar Hristea este din septembrie 2005 ambasadorul Romaniei in Ucraina. Alaturi de cei doi, lista cu ambasadori mai cuprinde numele lui Nicolae Ropotean (care a fost ambasador in Qatar) - propus pentru Albania, Ion Valcu - propus pentru Argentina si Ana Voicu - pentru Australia. Pentru Belgia, a fost inaintat numele lui Ovidiu Dragna, iar pentru Bosnia Hertegovina cel al lui Daniel Banu. Valentin Naumescu (Coreea de Nord), Yvette Fulicea (Cuba), Valer Gheorghe (Filipine) si Razvan Rusu (Italia) sunt alte cateva propuneri de ambasadori. Pentru o functie in ambasada SUA a fost nominalizat Iulian Buga, pentru misiunea de la New York - Simona Miculescu. Ion Pascu figureaza pentru un post de ambasador in Turcia, iar Emil Rapcea pentru Kazahstan. Pana acum, comisiile de politica externa i-au audiat si au avizat favorabil candidaturile lui Ionel Nicu Sava (pentru Elvetia), Theodor Baconski (Franta), Calin Fabian (Olanda), Eduard Iosiper (Israel) si Cornel Feruta (misiune la Viena). (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.