Comisia Europeana va cita miercuri autoritatile germane in fata Curtii Europene de Justitie (CEJ), subiectul fiind o lege controversata ce avantajeaza reteaua de banda larga a grupului Deutsche Telekom, a afirmat o sursa familiara cu acest dosar, rel
Comisia Europeana va cita miercuri autoritatile germane in fata Curtii Europene de Justitie (CEJ), subiectul fiind o lege controversata ce avantajeaza reteaua de banda larga a grupului Deutsche Telekom, a afirmat o sursa familiara cu acest dosar, relateaza AFP.
Acest litigiu intervine la sfarsitul mandatului Germaniei, care a ocupat presedintia UE in primele sase luni ale anului, acest mandat urmand a se incheia la data de 30 iunie.
Dupa un an de avertismente, comisarul european pentru societatea informationala si media, Viviane Reding, a criticat formal aceasta noua lege de telecomunicatiilor la data de 26 februarie, la doar doua zile dupa intrarea in vigoare a acesteia.
Oficialul european a cerut autoritatilor germane sa elimine prevederile ce exclud din campul concurentei "pietele noi", si, implicit, reteaua de banda larga in care investeste momentan grupul Deutsche Telekom.
Grupul german planuieste sa construiasca o retea de fibra optica in 50 de orase germane, costurile ridicandu-se la trei miliarde euro.
Aceasta retea este deja operationala in mai multe orase mari insa Deutsche Telekom a cerut guvernului sa interzica accesul rivalilor la aceste retele in primii ani, pana cand isi va putea amortiza investitia.
intr-o scrisoare adresata Vivianei Reding, ministrul german al economiei, Michael Glos a afirmat ca reprosurile Comisiei sunt "nefondate", refuzand sa modifice textul legii.
La data de 2 mai comisarul european s-a adresat autoritatilor superioare, trimitand Germaniei un aviz motivat, aceasta fiind ultima etapa inainte de instiintarea Curtii Europene de Justitie.
Germania a continuat sa refuze sa modifice legislatia si drept urmare Comisia Europeana va decide miercuri daca va lansa o actiune in justitie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.