Intelegerea dintre ProSiebenSat.1 si SBS, amandoua detinute majoritar de companiile KKR si Permira, va crea un gigant european rival al RTL, detinut de grupul media german Bertelsmann, relateaza Financial Times.
ProSiebenSat.1 a declarat ca ac
Intelegerea dintre ProSiebenSat.1 si SBS, amandoua detinute majoritar de companiile KKR si Permira, va crea un gigant european rival al RTL, detinut de grupul media german Bertelsmann, relateaza Financial Times.
ProSiebenSat.1 a declarat ca achizitia va fi finantata in intregime cu noi imprumuturi sindicalizate facute la un grup de banci conduse de Bank of America, Calyon, Credit Suisse, HypoVereinsbank, JP Morgan, Lehman Brothers, Morgan Stanley and Royal Bank of Scotland.
Tranzactia nu trebuie aprobata de autoritati antitrust sau media, iar acordul de achizitionare va fi finalizat la inceputul lunii iulie. Mutarea va aduce intre 80 si 90 milioane de euro pe an in plus pentru cele doua companii.
ProSiebenSat.1 a primit acordul actionarilor in martie pentru a evalua preluarea SBS, care este prezent in Olanda, Scandinavia si Europa de Est. Compania a anuntat venituri de mai mult de 1 miliard de euro anul trecut si castiguri inainte de dobanzi, impozite, devalorizare si amortizare in valoare de 207 milioane de euro. ProSiebenSat.1 a fost cumparat de Permira si KKR in 2005 pentru, 2,5 miliarde de dolari. Noul grup va fi al doilea mare furnizor de televiziune din Europa, prezent in 13 tari europene si va detine active ce includ 24 de posturi TV gratuite, 24 de posturi TV cu plata si 22 de retele radio, a declarat ProSiebenSat.1.
Potrivit estimarilor, veniturile vor creste cu 48%, de la 2,1 miliarde de euro la 3,1 miliarde de euro, iar profitul EBITDA va creste cu 43%, de la 484 milioane de euro la 691 milioane de euro.
Noul grup va pastra numele ProSiebenSat.1 Media si va avea sediul central in Munchen. SBS Broadcasting detine, in Romania, licentele audiovizuale ale posturilor de televiziune Prima TV si Kiss TV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.