Petrom City se va intinde pe un teren de 10 hectare situat la Straulesti, in nordul Bucurestiului.

Cea mai mare companie din Romania va avea din 2010 un mini-oras numai al sau denumit Petrom City, care va fi situat in nordul Bucurestiului, la Straulesti, si va costa circa 130 de milioane euro. Suma include constructia ansamblului, ecologizarea terenului care va gazdui constructia si realizarea infrastructurii stradale. Petrom City va reuni, incepind cu 2010, cei 2.500 de angajati din toate sediile din Bucuresti si Ploiesti ale companiei. Complexul va avea o suprafata totala de 100.000 de metri patrati si va cuprinde cinci cladiri - doua cladiri administrative ovale, o constructie paralelipipedica clasica, un centru de date cu o centrala de 5 MW care va genera energie si un garaj cu circa 1.000 locuri de parcare. Centrul de date din incinta acestuia va sustine activitatea intregii companii OMV si a filialelor din toata lumea.

„Am luat decizia constructiei Petrom City si pe baza considerentelor financiare, deoarece angajatii din Bucuresti lucrau in sase cladiri inchiriate, iar evolutia pretului la chirii ne-a facut sa realizam ca este mai rentabil sa avem propriul nostru sediu", a declarat Mariana Gheorghe, director general executiv Petrom. Potrivit acesteia, sediul Petrom va introduce in Romania conceptul de eficienta energetica pentru o cladire. Petrom City va beneficia de un grad de eficienta energetica de 90%, performanta posibila datorita unei centrale de cogenerare electricitate si caldura. Toata caldura generata la producerea de electricitate este absorbita, transformata si folosita in totalitate pentru racirea cladirii pe timp de vara si incalzirea acesteia iarna. „Acest concept este in prezent implementat in doar 1% dintre cladirile de afaceri din lume", afirma oficialul Petrom.

Constructia celor trei cladiri administrative va fi realizata de firma austriaca Alpine, care va beneficia de un contract de 80 de milioane de euro.

In prezent, la Straulesti se realizeaza ecologizarea terenului pe care se va construi Petrom City, efectuata de catre o firma din grupul Strabag. Terenul este in suprafata de 200.000 mp, iar sediul Petrom se va „intinde" doar pe jumatate din aceasta, restul de 100.000 mp urmind a avea o destinatie care va fi stabilita in cel mai scurt timp. „Analizam toate variantele, inclusiv vinzarea terenului", a precizat Mariana Gheorghe.