Turul Ciclist al Romaniei se pregateste pentru un final de off-road, la Botosani, unde drumul este parcurs cu greu chiar si de masini.Caravanei Turului Ciclist al Romaniei i se pregateste un final in ton cu problemele de pe traseu. Si asa putinii ciclisti aliniati la startul editiei a 44-a vor intimpina mari dificultati si la Botosani, unde este programata ultima etapa. Motivul principal il constituie starea precara a drumului pe care urmeaza sa ruleze competitorii. Pe teritoriul comunei Frumusica, aflata la apropierea limitei cu judetul Iasi, pe o portiune de aproximativ un kilometru, carosabilul este atit de avariat incit si masinile au mari dificultati de circulatie. Desi, oficial, este vorba de un drum european, in zona nu mai exista aproape deloc asfalt, ci doar piatra, pamint si restrictii de circulatie. Situatia este cunoscuta de mai multa vreme de autoritatile locale si de Federatia Romana de Ciclism, insa abia marti administratorii drumului au inceput lucrarile de asfaltare. Senatorul de Botosani Gavrila Vasilescu, presedinte de onoare al Federatiei Romane de Ciclism, sustine insa ca are promisiuni certe ca lucrarile vor fi finalizate pina la sosirea ciclistilor. „Asa mi-a promis domnul prefect, ca il repara cu citeva zile inainte, ca sa fie duminica intr-o stare buna pentru ciclisti", a afirmat parlamentarul.

Pina la finisul final, caravana Micii Bucle s-a confruntat cu probleme de organizare si la incheierea etapei a treia, la Alba Iulia, unde, din nou, un ciclist a fost aproape de a fi lovit de o masina. In schimb, victima incidentului de la Deva, barbatul de 60 de ani, a decedat ieri-dimineata, dupa doua zile de coma de gradul patru.

Ciclistului Razvan Juganaru, care l-a accidentat pe batrin, i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala grava, desi, dupa primele cercetari, victima poarta vina accidentului. „Aceasta este procedura in cazul oricarui accident. Ciclistul n-are nici o vina. Barbatul a intrat cu masina pe carosabil in intervalul dintre doua plutoane, dar nu s-a asigurat cind a iesit din masina", ne-a declarat secretarul general al Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, Vasile Selejan. Dupa acest incident, masurile de securitate de la start-sosire au fost sporite.