Daca in prima seara de B’ESTIVAL vor avea loc concerte electro si DJ set-uri, urmatoarele doua zile vor fi rezervate rockului, muzicii indie si hip-hopului. Simbata seara, la Romexpo, la ora 19.00 vor concerta britanicii de la Kasabian, una dintre formatiile tari de britpop din acest moment. Albumul lor din 2004, „Kasabian", a fost unul dintre cel mai bine cotate aparitii muzicale ale anului, iar anul trecut au lansat albumul „Empire". Videoclipul single-ului cu acelasi nume de pe acest disc a fost filmat in Romania. Stilul lor, in care se regasesc influente Primal Scream si inserturi de muzica electronica, alaturi de partea de grafica a albumelor lor, i-au ajutat sa se numere printre rasfatatii presei britanice. Ei vor fi urmati de formatia Reamonn, infiintata in Germania in 1998, al carei hit, „Supergirl", s-a aflat mult timp printre power play-urile radiourilor. De altfel, multe dintre single-urile de pe cele sase albume ale lor au ajuns hituri, demonstrind ca formula lor, o combinatie de pop, rock si folk, are priza la public. Ultimul concert al serii va fi cel al artistei americane Pink, care s-a apucat de muzica la 14 ani, iar pentru albumul de debut a primit doua discuri de platina. Cele patru albume ale sale contin piese care i-au adus mai multe premii, printre care si doua Grammy-uri pentru „Lady Marmalade", in colaborare cu Christina Aguilera, Lil’ Kim si Mya, si „Trouble". Cintareata, a carei muzica este un amestec de rock si teen-pop, a mai concertat in Romania in 2004, cind a fost invitata la Cerbul de Aur.

Ultima zi a festivalului il are ca invitat principal pe Marilyn Manson. In deschiderea concertului sau vor cinta foarte multe trupe, cu stiluri foarte diferite: de la Trackaddicts, care au brevetat asa-numitul „RockstarFunk", bine cunoscutii Zdob si Zdub si cintaretul de indie pop Gabriel Rios pina la Chicks on Speed, care aduc un sound electro-pop, Wu-Tang Clan, una dintre cele mai tari trupe de hip-hop, si Alice Cooper, care si-a inceput cariera in rockul hard-heavy la sfirsitul anilor ’60. Daca anul trecut Romania s-a aflat pe harta turneului aniversar „Wu-Tang Clan Killa Beez", la care au venit la Bucuresti citiva dintre membrii trupei, la inceputul acestui an RZA a anuntat ca trupa se va reuni pentru a pregati un nou album. Dupa un show de hip-hop autentic, pe scena va urca nimeni altul decit Alice Cooper, care va incerca sa demonstreze ca se mai poate face heavy metal si la aproape 60 de ani.

Cel care va incheia aceasta prima editie a B’ESTIVAL-ului bucurestean este Marilyn Manson, una dintre cele mai cunoscute figuri ale muzicii din ultimii ani, atit pentru soundul si mesajele pieselor sale, cit si pentru felul in care si-a construit personajul scenic. Autoproclamat „The Antichrist Superstar", Manson are milioane de fani in intreaga lume si este unul dintre cele mai controversate nume din peisajul entertainmentului actual, datorita atitudinii si versurilor „scandaloase". Celebru pentru aparitiile sale spectaculoase, pentru muzicienii profesionisti din trupa sa, dar si pentru pozitiile sale critice, cum ar fi cea exprimata in filmul „Bowling for Columbine" al lui Michael Moore, Marilyn Manson este unul dintre cei mai mari artisti care au concertat anul acesta in Romania. Pina acum a lansat sase albume de studio, dintre care ultimul, „Eat Me, Drink Me", a iesit pe piata la inceputul lunii iunie a acestui an.

Future Heroes la B’ESTIVAL La B’ESTIVAL vor avea loc alte cinci concerte, ale trupelor selectionate in urma proiectului Future Heroes. Din 40 de trupe anuntate pe site, publicul a ales cinci, care vor cinta la Romexpo: Boeuf, Eloize, Hotel Fetish, Tep Zepi si Vaduva Bob din Romania si Mlyk!

Programul ultimelor doua zile de B’Estival Simbata, 30 iunie

12.00 - Deschiderea usilor

14.00 - La Plebe (SUA/Mexic) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

14.45 - Brigada Hades (Rom.) - CLICKNET STAGE

15.45 - D2 (Belgia) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

16.45 - Raining Pleasure (MB) - CLICKNET STAGE

17.45 - Damian&Brothers (Rom.) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

19.00 - Kasabian (MB) - CLICKNET STAGE

20.45 - Reamonn (Germ.) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

22.30 - Pink (SUA) - CLICKNET STAGE

14.00 - 00.00 - Silent Disco - COCA-COLA ARENA

18.30 - Eloize - COCA-COLA ARENA

20.15 - Boeuf - COCA-COLA ARENA

22.00 - Hotel Fetish - COCA-COLA ARENA

Duminica, 1 iulie

12.00 - Deschiderea usilor

14.00 - Neo (Ung.) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

14.30 - OCS (Rom.) - CLICKNET STAGE

15.00 - Trackaddicts (Olanda) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

15.45 - Zdob si Zdub (Moldova) - CLICKNET STAGE

16.45 - Gabriel Rios (BE) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

18.00 - Chicks On Speed (Germ.) - CLICKNET STAGE

19.30 - Wu-Tang Clan (SUA) - CLICKNET STAGE

20.45 - Alice Cooper (SUA) - HEINEKEN MUSIC THIRST STAGE

22.30 - Marilyn Manson (SUA) - CLICKNET STAGE

14.00 - 00.00 - Silent Disco - COCA-COLA ARENA

17.30 - Vaduva Bob - COCA-COLA ARENA

19.00 - Tep Zepi - COCA-COLA ARENA

22.00 - MLYK! - COCA-COLA ARENA

Videoclipul filmat in Romania al piesei „Empire" de la trupa Kasabian, pe www.cotidianul.ro/select