Companiile de stat din energie isi vor putea continua investitiile din fonduri europene si dupa privatizare, aceasta clauza urmand a fi introdusa in viitoarele contracte de privatizare, a declarat, miercuri, directorul din Ministerul Economiei, Felic
Companiile de stat din energie isi vor putea continua investitiile din fonduri europene si dupa privatizare, aceasta clauza urmand a fi introdusa in viitoarele contracte de privatizare, a declarat, miercuri, directorul din Ministerul Economiei, Felicia Racasanu, precizand ca este o propunere a MEF. Potrivit directorului adjunct al Directiei generale politici energetice, Ministerul Economiei va propune AVAS sa introduca in contractele de privatizare a companiilor din energie obligativitatea ca firmele care le vor prelua sa continue investitiile pentru care acestea au primit fonduri structurale.
Potrivit legislatiei privind accesarea fondurilor structurale, proprietarul infrastructurii pentru care se primesc acesti bani trebuie sa ramana acelasi pentru cel putin cinci ani de la primirea fondurilor. "In conditiile in care complexurile energetice vor fi scoase la privatizare dupa ce acestea au depus documentatia pentru primirea fondurilor structurale si chiar dupa demararea acestor proiecte, cumparatorii lor vor trebui sa continue investitiile pentru care producatorii de energie au primit acesti bani", a declarat directorul general adjunct al Directiei Generale Politici Energetice din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor. Potrivit acesteia, situatia se va regasi in cazul tuturor companiilor energetice de stat care vor accesa fonduri structurale si vor fi apoi privatizate. "Cele mai multe dintre aceste companii au nevoie de investitii imense, mai ales in privinta reducerii poluarii, astfel ca ne asteptam sa acceseze o suma importanta de bani europeni", a subliniat directorul general adjunct. Racasanu a mai spus ca, in perioada urmatoare, reprezentantii MEF se vor intalni cu cei ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, pentru a le propune introducerea acestor prevederi in contractele de privatizare. Ghidul solicitantului in cadrul Programului Operational Sectorial pentru competitivitate va fi elaborat in octombrie, dupa aprobarea criteriilor de selectie a proiectelor eligibile. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.