Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei in legatura cu "actiunea de aur" detinuta de statul roman dupa privatizarea companiei Petrom. Anuntul a fost facut ieri, la Bruxelles, de catre comisarul european pentru multi
Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei in legatura cu "actiunea de aur" detinuta de statul roman dupa privatizarea companiei Petrom. Anuntul a fost facut ieri, la Bruxelles, de catre comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban. Potrivit comisarilor europeni, "actiunea de aur", care permite guvernului sa controleze deciziile Consilului de Administratie Petrom chiar daca statul este actionar minoritar, incalca mai multe prevederi ale tratatului. Situatia de la Petrom a fost in vizorul Comisiei din 2004. Potrivit NewsIn, in 2005, Comisia a adresat deja intrebari guvernului, privind rolul sau in procesul decizional la Petrom. Comisia nu mai poate tolera situatia care creeaza un precedent pentru alte privatizari. Comisarul pentru concurenta a propus, deci, lansarea unei proceduri pentru incalcarea tratatelor, care se poate termina cu o amenda usturatoare pentru Romania, in cazul in care Curtea Europeana de Justitie o gaseste vinovata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.