Divizia de real estate a gigantului american va realiza in parteneriat cel mai mare proiect imobiliar industrial din Romania.

GE Real Estate, divizia de imobiliare a gigantului american General Electric, si Helios-Phoenix au creat o companie destinata pietei romanesti, cu un capital de 175 de milioane de euro, aceasta fiind prima operatiune a GE Real Estate pe piata imobiliara locala.

Noua entitate juridica vizeaza dezvoltarea a sapte depozite Clasa A pentru logistica si distributie in suprafata totala de 315.000 mp situate in cele mai mari orase din Romania.

Potrivit lui Nestor Myrianthous, CEO al Helios-Phoenix, constructia celor sapte depozite reprezinta Ącel mai important proiect imobiliar industrial realizat pina acum in Romania".

Proiectul GE si Helios-Phoenix a fost creat ca urmare a cererii tot mai mari a pietei pentru spatii industriale de depozitare si logistica de inalta calitate, cerere sustinuta si de cresterea PIB-ului, afirma reprezentanti ai companiei americane. Primele proiecte vor fi derulate in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov si Cluj.

GE Real Estate este una dintre cele mai importante companii imobiliare comerciale din lume, cu peste 59 de miliarde de dolari in active, fiind prezenta in 28 de tari din America de Nord, Europa, Asia si Australia/Noua Zeelanda. Investitiile din Europa Centrala si de Est s-au cifrat la circa un miliard de dolari. Helios Properties si Phoenix Real Estate au format o companie cu capital mixt in 2006, pentru a dezvolta si administra proprietati logistice si spatii de depozitare industriale in Romania.