Ex-dinamovistul a semnat cu Auxerre, iar capitanul nationalei inca ezita intre Inter, Barcelona si, mai nou, Real Madrid.

Cuplul de fundasi centrali ai echipei nationalei, Tamas-Chivu, a avut batalii grele in aceasta vara cu ofensiva cluburilor care au dorit sa ii transfere. Primul s-a inteles cu Auxerre, iar Chivu este pe ultima linie a tratativelor cu un trio fantastic: Inter Milano, Barcelona si Real Madrid. Tamas plecase luni in Franta, la echipa care terminase sezonul 2006-2007 pe locul al optulea in Ligue I si ieri se intelesese deja cu Auxerre in privinta contractului, care se va intinde pe patru ani, urmind sa mai treaca testul medical.

Tamas va cistiga 600.000 de euro pe sezon, iar Spartak Moscova, clubul care l-a cedat, va primi 2,5 milioane de euro. Site-ul lui Auxerre vorbeste elogios despre jucatorul nascut la Brasov acum 24 de ani, francezii fiind incintati in primul rind de „virsta titularului indiscutabil de la nationala Romaniei". Tamas va fi coechipier cu Daniel Niculae, care nu a avut un sezon grozav la clubul din Burgundia. Auxerre are un debut de campionat infernal, urmind sa joace pe 4 august la Lyon.

In ceea ce-l priveste pe Chivu, de doua saptamini se tot vorbeste despre urmatoarea lui echipa, iar lucrurile, in loc sa se simplifice, se complica. Pe linga Barcelona si Inter Milano a aparut si Real Madrid. Fosta glorie a campioanei Spaniei, sirbul Predrag Mijatovici, l-a sunat pe Giovanni Becali rugindu-l sa nu se grabeasca in privinta lui Chivu. Versat, impresarul a vorbit imediat pentru postul iberic Com Radio, laudind insa comportamentul lui Moratti (patronul lui Inter), pentru a forta mina rivalelor din Spania.

Barça este insa destul de lenta, iar la Real lucrurile nu sint inca limpezi in privinta antrenorului. Desi campioana, Real ar vrea sa scape de Cappello si sa il aduca pe neamtul Schuster. Italianul l-ar vrea pe Chivu, Schuster inca nu se poate pronunta, dar e in relatii foarte bune cu fratii Becali, din perioada in care antrena la Sahtior. Ziarul spaniol „As" sustine insa ca pretul de transfer pe Santiago Bernabeu va fi de circa 12 milioane de euro, cu mult mai mic decit sumele oferite de celelalte doua grupari. Oricum, varianta Inter pare cea mai plauzibila, iar sfirsitul saptaminii se pare ca il va gasi pe Chivu linistit in privinta noii sale echipe.