S-au inmultit festivalurile de folk si bine-au facut! Dupa "Om bun", "Folk you!" (proiect al Jurnalului National) sau folkul de la Bistrita, iata ca urmeaza sa se nasca un festival si la Sighisoara.     Si nu va fi doar un singur specta
S-au inmultit festivalurile de folk si bine-au facut! Dupa "Om bun", "Folk you!" (proiect al Jurnalului National) sau folkul de la Bistrita, iata ca urmeaza sa se nasca un festival si la Sighisoara.     Si nu va fi doar un singur spectacol, ci doua! Puiul care va preceda Festivalul Medieval va aduce pe scena tinere talente si va avea loc cu o saptamana inaintea marilor serbari, adica intre 20 si 22 iulie. Castigatorii vor primi si premii, asa ca, in cel mai scurt timp, vor incepe inscrierile. Directorul manifestarii, Ducu Bertzi, va fi secondat de Adrian Ivanitchi, Mihai Cosmin Popescu (de la Radio Romania Actualitati) si Florin Sasarman. Apoi, vor urma recitalurile seniorilor. Vor canta, in ordinea numerelor de intrare in scena: in prima seara - Tatiana Stepa si Vali Serban; in cea de-a doua - Eugen Cristea si Mircea Vintila; in cea de-a treia seara - Dinu Olarasu si Vasile Seicaru.     EDITIA A 15-A. Sighisoara se va imbraca in haine medievale in week-end-ul de dupa festival. Mai precis, in perioada 27-29 iulie, si va avea program normal de sarbatoare, ca in anii trecuti. Cea de-a doua serie de concerte de folk va fi dedicata artistilor consacrati. Vineri, 27 iulie, vor canta Ada Milea si Victor Socaciu. Sambata, 28 iulie - Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici si Nicu Alifantis cu Simfonic, iar duminica, 29 iulie - grupul Cantos, Jul Baldovin, Alexandru Andries si cei trei crai ai folkului - Ducu Bertzi, Marius Batu si Florian Pittis. Ce vom mai vedea la Sighisoara? Parada cavalerilor si domnitelor, dansuri medievale, expozitii de fotografie, expozitii de costume si arme medievale, concerte de muzica veche, teatru si fashion show, spectacole stradale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.