CE BEM, CE MANCAM
Combinatia de ingrediente din aceasta crema de branza este periculoasa pentru sanatate, de aceea, multor categorii de consumatori le este contraindicata.

Crema de branza Rama Crème Bonjour este o combinatie de branza proaspata din nu stim ce fel de lapte, grasimi modificate artificial si cativa aditivi alimentari. Pasta de branza contine "branza proaspata degresata (30%), apa, proteine din lapte (6,7%), agent de ingrosare (faina de seminte de carruba E 410), regulator de aciditate (citrat trisodic E 331)", iar grasimea tartinabila vegetala cu 26,3% continut de grasime: "uleiuri vegetale si grasimi vegetale interesterificate, apa, gelifiant (gelatina), acidifiant (acid lactic E 270), sare (0,5%), conservant (sorbat de potasiu E 202), antioxidant (calciu disodiu  EDTA E 385 ), arome". Din eticheta nutritionala aflam ca pentru 100 de grame de produs vom ingera proteine 60 g, glucide 4,3 g, lipide 26,4 g si vom castiga 1.174 kj/286 kcal.


ANALIZA. Rama Crème Bonjour este un produs cu branza din lapte, agenti de ingrosare si grasimi vegetale modificate prin esterificare si probabil si prin hidrogenare. Produsul analizat contine un conservant artificial E 202, potential alergen si un agent de chelare-antioxidant artificial, E 385, care poate induce modificari nedorite ale organismului. Antioxidantul nu este recomandat in mod expres copiilor. Crema de branza are un profil nutritional dezechilibrat cu un exces de grasimi modificate artificial si o densitate calorica mare.


CONCLUZII. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi nu recomanda produsul analizat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu status proinflamator sistemic, celor care sufera de maladii inflamatorii ale articulatiilor,  suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice, renale, alergicilor, bolnavilor de cancer si de afectiuni dermatologice si de maladii neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer).