Daca in trecut, familiile regale britanice duceau o viata decenta din arendarea paminturilor, astazi capetele incoronate de la Londra sint realmente bogate.

Averea printului Charles a crescut semnificativ in ultimul an, potrivit unor date financiare publicate de Clarence House. Astfel, veniturile Maiestatii sale din Ducatul de Cornwall au depasit, in 2007, 15 milioane de lire sterline. Cu un milion de lire mai mult decit anul trecut si cu 9 milioane in plus fata de 2003. Banii provin, in mare parte, din inchirierea proprietatilor comerciale si din investitii. In plus, printul a primit 2,5 milioane de lire sterline din subventii guvernamentale.

Charles a devenit din ce in ce mai prosper, in ultimii ani, dupa ce a renuntat la serviciile expertilor regali si a decis sa-si administreze singur averea. O data cu cresterea cistigurilor, si cheltuielile Maiestatii sale s-au majorat proportional. In medie, aceste cheltuieli sint cu 30% mai mari in 2007 decit in anii trecuti. Cei mai multi bani se duc pe calatorii, pe intretinerea birourilor din Londra si pe salariile angajatilor regali.