Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare producatorul de metale strategice Zirom Giurgiu, pentru care investitorii interesati pot depune oferte pana la 7 august.
Activitatea principala a societatii este prod
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare producatorul de metale strategice Zirom Giurgiu, pentru care investitorii interesati pot depune oferte pana la 7 august.
Activitatea principala a societatii este producerea si comercializarea titanului, zirconiului si a aliajelor acestora, potrivit reglementarilor legale in vigoare privind regimul metalelor strategice, precum si microproductia de metale neferoase si feroase, se arata intr-un comunicat al AVAS.
Garantia de participare la negociere este de 3,62 milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi cumparat incepand cu 5 iulie.
Inainte sau in perioada de cumparare a Dosarului, potentialilor investitori li se poate asigura accesul la date si informatii generale, publicabile si efectuarea unei vizite tehnice, dupa semnarea unui angajament de confidentialitate, fara plata unei taxe.
Zirom este o societate pe actiuni cu capital integral de stat, care si-a inceput activitatea in 2002. De atunci, productia de lingouri prin procedeele RAV (retopire cu arc in vid) si EB (topire cu flux de electroni) a crescut treptat, produsele fiind exportate in Europa, Asia, America de N. Potrivit informatiilor publicate pe site-ul sau, produsele Zirom sunt in conformitate cu standardele internationale de calitate.
In paralel, Zirom si-a dezvoltat o tehnologie pentru reciclarea deseurilor din titan, aproximativ 50% din lingourile de titan si aliaje de titan fiind realizate in prezent din materiale reciclabile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.