Consiliul Directorilor BM l-a confirmat cu unanimitate de voturi pe Robert Zoellick in functia de presedinte. Acesta il inlocuieste pe Paul Wolfowitz, care a cedat presiunilor de a demisiona intr-un scandal legat de promovarea unei angajate cu care a
Consiliul Directorilor BM l-a confirmat cu unanimitate de voturi pe Robert Zoellick in functia de presedinte. Acesta il inlocuieste pe Paul Wolfowitz, care a cedat presiunilor de a demisiona intr-un scandal legat de promovarea unei angajate cu care avea o relatie personala, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Mandatul acestuia se va suprapune cu cel al lui Wolfowitz pentru o saptamana, inainte de preluarea oficiala a conducerii institutiei, la 1 iulie. Mandatul lui Zoellick, cu o durata de cinci ani, incepe la mijlocul unui plan de activitate de un an privind strangerea de fonduri pentru finantarea programelor de creditare adresate celor mai saraci debitori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.