Interdictia temporara de circulatie a vehiculelor cu masa de peste 7,5 tone, impusa de Ministerul Transporturilor din cauza caniculei, afecteaza transportatorii. Desi sunt perfect de acord cu restrictiile, recunoscand faptul ca masinile de mare tonaj

Interdictia temporara de circulatie a vehiculelor cu masa de peste 7,5 tone, impusa de Ministerul Transporturilor din cauza caniculei, afecteaza transportatorii. Desi sunt perfect de acord cu restrictiile, recunoscand faptul ca masinile de mare tonaj ar deteriora iremediabil carosabilul, transportatorii sustin ca o astfel de situatie ar fi putut fi evitata, daca cei abilitati sa se ocupe de infrastructura si-ar fi facut bine treaba.
"Ceea ce se intampla cu starea drumurilor este consecinta politicilor fara discernamant realizate de cei care reglementeaza activitatea economico-sociala a Romaniei. Si cei care suporta aceste consecinte suntem noi, in ciuda faptului ca ne platim taxele si impozitele.
Masura este justificata. Suntem constienti ca, daca am circula pe un astfel de drum la temperaturile de afara, n-am face decat sa ne periclitam viitorul. Patronatul, economia tarii sufera din cauza lipsei de management si a politicilor care ar trebui sa duca la o dezvoltare durabila, nu la una catastrofica. Orice deviere a unui itinerar va duce la o pierdere, pe care n-o putem estima acum. Patronatul n-a putut gasi parghiile necesare ca sa-i determine pe politicieni sa plateasca pentru greselile lor. Pe toti cei care-si bat joc de banii platiti de noi si-i folosesc altfel decat trebuie.
Speram ca pana la sfarsitul acestui an sa-i aducem in instanta pe cei care au adus drumurile in starea in care se afla", ne-a declarat Niculae Cimbrola, vicepresedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

Interdictii pe drumurile nationale din 30 de judete

Ministerul Transporturilor a anuntat ieri dimineata ca, din cauza temperaturilor care ajung la 40 grade Celsius la umbra, respectiv 70 de grade Celsius la nivelul carosabilului, se impune interzicerea temporara a circulatiei vehiculelor de peste 7,5 tone, cu incepere din data de ieri, intre orele 11,00 - 20,00, pe drumurile nationale din 30 de judete.
Masura urmeaza sa fie indeplinita de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, cu sprijinul organelor de Politie Rutiera, si va fi ridicata imediat ce temperaturile vor intra in normal.
Interdictia este aplicata pe drumurile nationale, exclusiv cele europene, din judetele Constanta, Ilfov, Prahova, Calarasi, Tulcea, Braila, Dambovita, Giurgiu, Arges, Teleorman, Ialomita, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Sibiu, Alba, Brasov, Buzau, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani. Exceptii fac transporturile de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehicule care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare, postale, cele de echipamente de prim ajutor, cele pentru distribuire de carburanti, transporturile de marfuri sub temperatura controlata, transporturi pentru tractari vehicule avariate si cele cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii.
Raman deschise circulatiei, fara restrictii, DN 1A (Bucuresti - Buftea - Ploiesti - Cheia - Sacele), DN 56A (Maglavit - Simian), DN 21 (Braila - Slobozia - Calarasi), DN 14 (Sibiu - Medias - Sighisoara), DN 23 (Focsani - Braila) si Centura Capitalei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.