La Petrosani a debutat, ieri, seria taberelor de creatie video organizate pentru al doilea an consecutiv de Asociatia Signis Romania, in colaborare cu Unicef Romania. Protagonistii sunt copii si tineri intre 9 - 21 de ani, aflati in situatie de risc,
La Petrosani a debutat, ieri, seria taberelor de creatie video organizate pentru al doilea an consecutiv de Asociatia Signis Romania, in colaborare cu Unicef Romania. Protagonistii sunt copii si tineri intre 9 - 21 de ani, aflati in situatie de risc, carora realizatoarea de filme documentare Anca Berlogea, presedintele asociatiei, le ofera posibilitatea sa realizeze cate un film de un minut, pe propria lor poveste. Acesta este si motivul pentru care proiectul, coordonat de medicul psihiatru Rodica Buzoianu, se numeste "Un minut de adolescenta". Asistati de profesionisti in domeniu - regizorul si scenaristul Napoleon Helmis si directorul de imagine Dragos Popescu, asistenti universitari la UNATC - adolescentii invata sa-si scrie scenariul, sa filmeze cu camera video, elemente de montaj etc.
Anul trecut, taberele de creatie video s-au desfasurat in luna iulie la Campulung Muscel, Iasi si Timisoara, iar in august si septembrie au continuat la Bucuresti. In final, cei 94 de copii au realizat 30 de filme video si 16 exercitii preliminare. Productiile copiilor au fost prezentate si premiate la Festivalul International de Film "Privind Copiii" - "Facing Children", organizat in colaborare cu Unicef Romania, intre 15 - 20 noiembrie in Bucuresti, la Festivalul Itinerant la Iasi (4 - 6 decembrie), si la Timisoara (8 - 10 decembrie).
Tot anul trecut, filmele au participat la preselectia pentru theoneminuteJr, in cadrul Festivalului de Film "One minute Jr Awards" de la Amsterdam, unde, printre cele 18 filme selectionate din toata lumea, se inscrie si "Puietii", realizat de Dorin Babeu (12 ani), elev in clasa a VI-a la Scoala "Sf. Iacob" din Campulung Muscel. In martie 2007, filmul "Puietii" a fost premiat la Festivalul JVC de la Tokio.
Anul acesta, partenerii proiectului sunt Fundatia Culturala Europeana, FONPC-Procopil, Confederatia Caritas Romania si theoneminutesJr din Amsterdam. Calendarul atelierelor: 26 iunie - 2 iulie la Petrosani, in colaborare cu Caritas Petrosani; 4-10 iulie la Iasi, in colaborare cu Caritas Iasi; 16-22 iulie la Constanta, in colaborare cu Centrul "Don Bosco". Amanunte pe www.uma.ro sau www.signis.ro. (M. Andronescu)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.