Compania austriaca Salesianer Miettex a inaugurat ieri prima spalatorie industriala din Romania. Serviciile de spalatorie si inchiriere textile, pe care le ofera compania, se adreseaza sistemului sanitar, industriei, comertului, sistemului hotelier s
Compania austriaca Salesianer Miettex a inaugurat ieri prima spalatorie industriala din Romania. Serviciile de spalatorie si inchiriere textile, pe care le ofera compania, se adreseaza sistemului sanitar, industriei, comertului, sistemului hotelier si restaurantelor. Investitia de tip greenfield este de 9,5 milioane de euro, 100% austiaca, iar instalatiile tehnice sunt contractate de la companii austriece, germane si italiene cu experienta in domeniul spalatoriilor industriale.
Fabrica dispune de o suprafata utila de 6.500 mp si are o capacitate de prelucrare a textilelor de doua tone pe zi in prima faza, cu 25 de angajati. Reprezentantii companiei mizeaza pe atingerea unei capacitati de 20 tone pe zi si o suta de angajati in primii doi ani de functionare a fabricii, precum si atingerea unei cifre de afaceri de patru-cinci milioane de euro. Potrivit directorului filialei din Bucuresti, Victor Ioane, targetul firmei il reprezinta in principal hotelurile cu peste 100 de paturi, dar si spitalele, iar zona vizata este Capitala si o suta kilometri in jur. Pana in prezent au fost incheiate contracte cu cateva hoteluri mari, insa niciun spital nu a apelat inca la astfel de servicii.
Potrivit lui Victor Ioane, din investitia totala de 9,5 milioane de euro, aproximativ 1 milion de euro au fost investiti pentru protectia mediului. Achizitia terenului din zona cartierului Militari a costat 1,5 milioane euro (22.500 metri patrati), constructiile sunt in valoare de 4,5 milioane de euro, instalatii tehnice de 1,3 milioane de euro, iar taxele si planurile de constructie au ajuns la 400.000 de euro.
Compania austriaca este prezenta in 7 tari europene si are o experienta de 90 de ani in domeniu. Pe anul 2006, cifra de afaceri a Salesianer Miettex a fost de circa 100 mil. euro, dintre care 28% in sectorul de hoteluri si restaurante, 26% in domeniul spitalelor si 25% inchirieri uniforme de lucru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.