DANUBE GUARD 07. La frontiera comuna a Romaniei, Bulgariei si Serbiei, a inceput ieri la pranz exercitiul de comandament pe harta "Danube Guard 07", in cadrul caruia vor fi executate cateva secvente practice in teren, pe apa, in aer si pe uscat de catre gruparile de forte intrunite Danube, Vizin si Timoc. (D.S.)


15:59 - DECIZIE
BUGET. Guvernul a aprobat suplimentarea cu 50.000 de lei a bugetului alocat organizarii "Targului de fete".
CAUTARI. Un muncitor de pe un slep care circula pe Dunare este cautat, dupa ce in noaptea de marti spre miercuri s-a aruncat in apa.


16:04 - SOLICITARE
GALATI. Un tanar in varsta de 22 de ani este cercetat pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce a fost prins de politistii de frontiera galateni in timp ce incerca sa scoata ilegal din tara un pistol cu aer comprimat. Arma a fost confiscata de politisti.
BUCURESTI. Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP) a cerut Ministerului Educatiei, intr-o scrisoare deschisa, modificarea urgenta a programului privind inceperea examenului de Bacalaureat in Capitala de la ora 9:00 la 7:00-7:30 din cauza caniculei.CONSTANTA - Spectacol aerian romano-american
Astazi, incepand cu ora 10:00, Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" gazduieste spectacolul aerian "Magie pe cer 2007". Formatia de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene ale SUA, Thunderbirds, va evolua alaturi de aeronave militare romane (MiG-21 Lancer, IAR-99 Soim si L-39) si de avioane usoare de la Aeroclubul Romaniei. Formatia Thunderbirds se afla la primul turneu european dupa atentatele de la 11 septembrie 2001. (Sorin Anghel)


Canicula - Batranii vor primi acasa apa si paine

Ministerul Internelor va institui un sistem public de ajutorare pentru persoanele varstnice si cele cu afectiuni cadio-vasculare, prin care li se va furniza acestora apa si paine la domiciliu, daca, din cauza caniculei, in judetul in care locuiesc se instituie cod portocaliu, a anuntat premierul. Batranii trebuie sa plateasca painea si apa atunci cand le sunt livrate.


Restrictii - Sos. Stefan cel Mare, inchisa sase luni

Circulatia pe Sos. Stefan cel Mare si Bd. Iancu de Hunedoara va fi restrictionata timp de jumatate de an, iar Pasajul Obor va fi inchis traficului, incepand de luni, din cauza lucrarilor de modernizare a carosabilului si inlocuirii liniei de tramvai. Restrictiile de circulatie vor fi mentinute pana la sfarsitul anului 2007. Astfel, pe Soseaua Stefan cel Mare si Bulevardul Iancu de Hunedoara traficul rutier general se va desfasura doar pe o singura banda de circulatie. Circulatia tramvaielor pe aceste artere va fi inchisa pe durata lucrarilor.LANSARE - Convorbiri cu Josif Constantin Dragan
Editura RAO a lansat ieri, la Libraria Carturesti din Capitala, cartea "Despre succes - Convorbiri cu Josif Constantin Dragan". Evenimentul a avut loc in prezenta doamnei Veronica Gusa de Dragan, sotia lui J.C. Dragan - primul miliardar roman in dolari, care traieste in prezent in Spania, la Palma de Mallorca. Personalitatea celui considerat un personaj multivalent a fost evocata de Guido Ravasi, secretar general al Fundatiei Europene Dragan, precum si de scriitorul si publicistul George Arion. (R.R.)


LEGE - 37,5%, punctul de pensie in 2008
Valoarea punctului de pensie va creste de la 30% la 37,5%, incepand cu 1 ianuarie 2008, si la 45% incepand cu 1 ianuarie 2009, au decis ieri deputatii din comisia de munca, adoptand o propunere a PSD, care prevedea cresterea punctului de pensie la 45% din 2008. Prezent la dezbateri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a explicat ca nu sunt resurse financiare pentru o asemenea crestere si a propus majorarea punctului de pensie la 37,5%, dar in doua etape, in ianuarie si in iulie 2008, deputatii nefiind insa de acord cu etapizarea. (C. Vintila)SENAT - Consiliul National de Integritate, validat
Plenul Senatului a validat ieri cu 66 de voturi pentru si unul impotriva componenta Consiliului National de Integritate, care cuprinde reprezentanti ai partidelor, ai magistratilor si ai societatii civile. Absenta din sala de sedinta a senatorilor PD si PLD a fost sanctionata de reprezentantii PNL si PSD. "Se vede cine a vrut sa functioneze ANI si cine, nu. PD si PLD, arhanghelii luptei anticoruptie, lipsesc din sala", a comentat liberalul Puiu Hasotti, in timp ce liderul PSD, Mircea Geoana,
a catalogat drept "lamentabila" atitudinea democratilor. (Aniela Nine)


BUCURESTI - Energia electrica va fi intrerupta
Bucurestenii vor ramane maine fara energie electrica, anunta printr-un comunicat SC Electrica Muntenia Sud SA. Astfel, maine, intre orele 9:00 si 12:00, vor fi afectati consumatorii de pe Strada Banul Maracine, Ion Coman, Antiaeriana (intre Darniciei si Petre Ispirescu), Docolina, Iliada, Creata, Mos Adam, Suzana, Rombului si Corbita. Intre orele 12:00 si 13:00 vor ramane fara energie electrica blocurile amplasate intre Str. Campia Libertatii si Str. Bucovina.


HUNEDOARA - Traficul feroviar, blocat de un copac
Circulatia feroviara pe magistrala Curtici - Bucuresti-Nord a fost ieri blocata in judetul Hunedoara, dupa ce un copac s-a prabusit peste liniile de inalta tensiune ale caii ferate, in zona haltei Geoagiu. Potrivit sefului Politiei Transporturi Hunedoara, comisar-sef Vasile Hritac, circulatia feroviara a fost intrerupta dupa ce angajatii firmei care se ocupa de taierea pomilor din zona caii ferate au doborat un plop care a cazut peste un fir de inalta tensiune de 27.000 de volti, ce alimenteaza locomotivele. (M.H.)