Un spectator a fost accidentat grav, ciclistii au fost indusi in eroare de politisti si cazati in conditii insalubre, iar o masina de mare tonaj a fost aproape sa dea peste arbitrii Micii Bucle.

Dupa trei zile de competitie, cea de-a 44-a editie a Turului Ciclist al Romaniei pedaleaza in gol. Cu numai 55 de concurenti in concurs, Mica Bucla a devenit cea mai slaba din ultimii ani. Doar trei echipe straine au ajuns la start, din cauza ca olandezii nu au mai gasit bilete de avion, turcii n-au primit vize, iar moldovenii n-au aparut fara nici o motivatie. Problemele pe doua roti au culminat insa in cea de-a doua etapa, cind lipsa de organizare a Politiei din Deva i-a permis unui batrin de 60 de ani sa patrunda pe carosabil, fiind lovit in plin de ciclistul de la Dinamo Secrom, Razvan Juganaru, cu doar 50 de metri inainte de finis. „Nu l-am vazut, am intrat direct in el. M-am speriat ingrozitor, am crezut ca a murit, pentru ca l-am vazut fara suflare pe jos", a declarat ciclistul, care a trecut, in cele din urma, linia de sosire, dupa ce s-a asigurat ca batrinul primea ingrijiri medicale. Barbatul a ajuns la Spitalul Judetean Hunedoara in coma de gradul doi. Ulterior, starea batrinului de 60 de ani s-a agravat, ieri intrind in coma de gradul patru.

Incidentul de la linia de sosire n-a fost nici primul si nici ultimul. Inainte de sosirea la Deva, politistii n-au fost capabili sa opreasca masinile pe marginea carosabilului pina la trecerea caravanei, o masina a arbitrilor fiind aproape sa se loveasca de o masina de mare tonaj care mergea singura la vale pentru ca soferul uitase sa traga frina de mina. In orasul Hateg, ciclistii au fost indusi in eroare de o masina a politiei care a gresit traseul, insa au fost directionati de secretarul general al federatiei, Vasile Selejan. Cu citeva momente inainte de incidentul de la sosire, un alt ciclist de la Dinamo, Marius Stoica, a fost la un pas de coliziunea cu o masina. Dupa final, a sosit rindul ciclistilor sa fie nemultumiti, intrucit unii dintre ei au fost cazati in conditii insalubre intr-un internat din Deva, cite zece in camera. Acestia intentionau sa faca greva in etapa de ieri.